Štrajk upozorenja radnika Zavoda za izgradnju grada

Radnici Javnog preduzeća ,,Zavod za izgradnju grada,, Prijedor započeli su jutros jednočasovni štrajk upozorenja. Oni su nezadovoljni radom direktora ovog preduzeća kao i činjenicom da im kasne plate. 

Republika Srpska 25.12.2023 | 11:46
Štrajk upozorenja radnika Zavoda za izgradnju grada

Jednočasovni štrajk upozorenja trajaće sve do kraja ove godine i ukoliko se ne ispune traženi zahtjevi slijedi generali štrajk, poručili su to radnici javnog preduzeća ,,Zavod za izgradnju grada,,Prijedor. 

„Ove sedmice smo se odlučili da održavamo štrajk upozorenja. Naši zahtjevi su smjena rukovodstva, isplata zapostalih plata i bolja saradnja sa osnivačem. Ukoliko se do kraja godine ništa ne ispuni, trećeg januara stupamo u generalni štrajk,, - kaže Bojan Hrgar, predsjednik Sindikalne organizacije.

Podršku radnicima pružio je Sindikat građevinarstva i stambeno-komunalnih poslova Republike Srpske. 

„Ovdje u štrajku nisu samo članovi sindikata , nego svi radnici što znači da je dogorjelo do noktiju. Činjenica je da nema tri plate , a uz ovakve plate kakve jesu ne može se živjeti ni kada su redovne . Ovdje nema obzira prema radnicima. Ovdje je i problem poslodavca , odnosno direktora prema radnicima i taj loš odnos pa čak i mobing traje već dugi period. Pokušali smo razgovarati ali čovjek nije imao razumijevanja i iz tog raloga zahtjev za njegovu smjenu podržavamo“- poručila je Dragana Vrabičić, predsjednica Sindikata građevinarstva Republike Srpske.

Direktor preduzeća Tihomir Timarac nije odgovarao na naše pozive, a stav radnika je jasan. Isplata svi dospjelih dugovanja i uspostavljanje bolje saradnje na relaciji radnici-uprava preduzeća ili slijedi generalni štrajk.

(BN) Foto: BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Istina

25.12.2023 12:53

Kakav strajl majmuni na poso Dodo ima 50milijona fali mu jos koji na poso stoko jedna JACISMO OD NJEMACKE SAMO STOKO PROIZVODI MLIJEKO A JESCETE IDUCE GODINE IMO CIGO KONJA I VOZIJO UGALJ I RADIJO NA MUZIKU VESLJE PITAGA PRIJATELJ KAKO BIZNIS SUPER NAKON MALO VREMENA DOSO PRIJATELJ U KAFANU OVAJ OBORIJO NOS STA JE PRIJATELJU AON ODGOVARA CIM SAM KONJA NSUCIJO DA NEJEDE ON CRCE TAKO I OVI NASI LOPOVI BALKANSKI IZVINITE POSTENI NARODE

ODGOVORITE
Name

Kako

25.12.2023 13:01

to da plate kasne zar nije Srpska stabilna! 🤣🤣🤣

ODGOVORITE
Name

X

25.12.2023 13:56

Pa tata mu je savjetnik i on hoce kruva bez motike.

ODGOVORITE
Name

A šta sad biva?

25.12.2023 13:59

Da neće preskočit naplatu taksi i nameta , lijepijeh para za potvrde. Garant svi imaju šuljeve od žestokog radnog opterećenja !

ODGOVORITE
Name

Prijedore cudesni grade

25.12.2023 14:22

Ko je vidio unistavati preduzece u kom si direktor, prebacujuci projekte sa zavoda kod svog priajtelja - privatnika? SMJENA POD HITNO!

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin

25.12.2023 16:38

Kod direktora Tihe kad dođeš obeća da će sve biti završeno pa se kasnije ispostavi da nešto ne može, a uzme pare da spusti zvaničnu cijenu iz ponude. Ja više neću s njim ništa raditi.

ODGOVORITE
Name

Logično

25.12.2023 19:07

I jedan i drugi, političari svjetskog kalibra 😀???

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

26.12.2023 07:56

Gdje Vam je Goga psihoza veliki stručnjak da Vas izvuče iz problema.

ODGOVORITE
Name

zoran

12.02.2024 08:58

ne zna se koi je gori....timarac što svjesno upropašptava firmu i u manjku znanja se oslanja na grad koji ga iz nekog razloga drži ili ovaj hrgar.....veljkina škola.....sa diplomom privatnog fakulteta friško kupljenom.......o prijedore cudesni grade

ODGOVORITE