Политичари одрођени од народа, мисле само на себе

Нацртом закона о имунитету, предлагачи су дали легитимитет Кристијану Шмиту, којег Република Српска не признаје, а позадина је подизање улога у политичкој трговини, која ће се десити у будућем периоду, поручено је у емисији Изазови БН ТВ.

Република Српска 22.12.2023 | 22:23
Политичари одрођени од народа, мисле само на себе

Потпредсједник ПДП-а Милко Грмуша је у анализи овог закона истакао, да су предлагачи признали Кристијана Шмита као високог представника, те да се све ово ради зарад неке трговине која треба у будућности да се постигне.

“Замислите правни нонсенс да уопште покушавате да тражите имунитет ради заштите од радњи лица које није ништа. Од чега се бране. Дакле, они су и са алтернативном верзијом овог члана, а поготово са овом главном, дали легитимитет или право господину Шмиту да ради шта год хоће овдје”, истиче Грмуша.

Суђење предсједнику Републике Српске је велика представа за јавност, каже Грмуша. Велика игранка је у току, а исход би могао бити следећи.

“То ће бити неки нови референдум или звецкање оружјем на мало већем нивоу. То значи да ће бити стављене у приправност неке оружане снаге, то значи да ће поруке из НАТО пакта бити да ће требати појачати присуство неких снага у Хрватској или тако нешто.

Дакле, уопште не бих искллучио могућност да иде до нечега таквога, јер знам да ће и са ове стране да буде снажних порука, а онда у једном моменту ће се све затворити. Имаћете договор око имовине, имаћете договор око овог поступка, имаћете многе друге договоре и врло важно имаћете регионалне договоре везано за архитектуру оовг простора како треба да изгледа у наредних десет, петнаест година”, каже Грмуша.

Све државе имају овакве законе, то је уобичајено кроз праксу свих демократских држава, каже адвокат Бојан Стојановић. Објашњава да закон не штити од противправних радњи, попут на примјер злоупотребе тендера, али пружа могућност опструкције.

“Овај закон уводи једну нову прилику за оне који ће бити евентуално процесуирани, да опструишу поступак. То значи да покрену то питање
имунитета, да се та одлука чека, да евентуално Уставни суд врати на поновно одлучивање и на тај начин закомпликују поступак”, каже
Стојановић.

Закон је веома широко постављен, непрецизан, неодређен. Битан је политички контекст доношења овог закона и основно питање је да ли је могуће да у РС нема других приоритета, каже Бранко Тодоровић из Хелсиншког одбора за људска права.

И на овом закону се потврђује чињеница да су се политичари одродили од народа, да мисле само на себе, а да као и увијек испаштају грађани, закључено је у емисији Изазови БН ТВ.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Економија

22.12.2023 22:56

Народ воли шупље приче и празна обећања ....јбг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паралеле

23.12.2023 00:57

Једна од ријалити забава за народ у Српској је кад сеоски примитивци бахати љигавци из секте покушавају да што живописније назову, исмијавају, оповргну улогу и значај ВП. А суштина је да је он стварни управник БиХ, законодавна, извршна, судска власт, у овом несретном за народ, протекторату. На жалост. На сличан начин власт и опозиција у Србији забављају тамошње грађане, такмиче се у "недању Косова" које је дато прије 20 и кусур година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па и народ је такав

23.12.2023 05:43

Гласају за оног ко ће асфалтирати испред њихове куће, па макар и на селу гдје не живе, а главне саобраћајнице пропадају... То је разлика између сељака и грађанина, а код нас грађана скоро да нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

23.12.2023 08:16

На једном предавању увазени проф стао испред нас 50 студената, предмет политичку маркетниг, изборна кампања. Замислите да сте ви на изборној кампањи како код нас се казе "скуп присталца" показа нас руком и казе " ви сте један тор стоке, неко коњ,неко овца,неко мазга" наравно обраложио је то. Тад ми је било криво сто сам се нашао у том примјеру и ако је само било предавање, сваким даном ми је јасније и да је био управу на жалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

23.12.2023 08:23

Какав народ,таква и власт.Олош .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

23.12.2023 08:43

Републиком Српском владају тајкуни и политичка мафија. Док је народ све сиромашнији, власт пљачка народни новац и измишља непријатеље. Ова власт је отјерала из Републике Српске 500.000 Срба, младих и образованих, много више него Алија током рата. Неки су захваљујући корупцији и криминалу постали милијардери, а народ једва преживљава. Нико не одговара због пљачке народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер

23.12.2023 09:44

Тешко земљи у коју су дошли ти млади и образовани Срби. Чим се хљеба наједу почет ће србовање ,инаћење,бахаћење..

Name

Додик

23.12.2023 09:48

Својим изјавама и пријетњама нас води у рат, то и мало дијете види

Name

Роцкет

23.12.2023 10:02

То је на залост агенда насих полуписмених корисних идиота.

Name

Надо!

23.12.2023 14:38

Владају ипак Срби! Какви год да су, Срби су! Зато, не сери! И сви ви други, издајници! Срам вас било!

Name

ре Надо!

23.12.2023 14:55

Јеси ли сигуран у то сто си наоисао?

Name

БОБ РОЦК

24.12.2023 10:23

А нису они тако себични, мисле они и на децу, унучад, братиће, сестрић, женину фамилију, комшије, кумове, пријатеље

ОДГОВОРИТЕ