Глумили полицајце и опљачкали страног држављанина

Одјељење криминалистичке полиције ПУ Коњиц, радећи на превенцији и сузбијању тешких криминалних дјела, лишио је слободе двије особе из Мостара и Јабланице које су сумњиче да су, представљајући се као полицијски службеници, држављанину Украјине украли новац, мобител те још неколико предмета из возила.

Босна и Херцеговина 22.12.2023 | 10:03
Глумили полицајце и опљачкали страног држављанина

Ухапшени су А.К. (1984.) из Јабланице, због основане сумње да је починио кривично дјело "разбојништво" и "посједовање и омогућавање уживања опојних дрога" те М.К. (2002.) из Мостара због основане сумње да је починио кривично дјело "разбојништво".

Осумњичени се терете да су 17. септембар ове године извршили разбојништво над украјинским држављанином у близини тунела Клин, магистрална цеста М-17, општина Јабланица, саопштили су из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

Док се украјински држављанин одмарао у свом возилу, додају из полиције, осумњичени су се представили као полицијски службеници и том приликом му отуђили одређен износ новца, мобител марке "Xаоми Редми 13Ц", те још предмета из возила.

Одјељење криминалистичке полиције провело је криминалистичку обраду над особом иницијала Д.М. (1990.) из Сарајева, која се терети да је 22. октобра 2023. године у мјесту Брадина, општина Коњиц, из ватреног оружја "пиштољ" пуцала на путничко возило "Ренаулт Мастер", чиме је починила кривично дјело "изазивање опште опасности".

(Аваз)  Фото:Сцхреенсхот/yоутубе

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Борац

22.12.2023 11:58

Од кога ли су то све видели?

ОДГОВОРИТЕ
Name

за борац

22.12.2023 17:26

Од изетбеговицеве БиХ .Радња се одвија у Фбих.

Name

Ре

23.12.2023 17:58

Било је и када су специјалци опљацкали брзу посту са новцем.

Name

Истина

22.12.2023 12:54

Зато људи незнају ко су па се пласе таквог смеца али није боља ни полиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!!

23.12.2023 09:30

ИСТИНА ,,,,100%,,Сви гледају муфтелл

Name

Ердоган

22.12.2023 13:04

Није полиција проблем већ они који руководе полицијом ,шефови они су кључни проблем разних злоупотребљавају,притисака,мобинга,корупције ,чак је они и пострекавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватрогасци-полицајци

24.12.2023 10:27

Поцетком деведесетих година смо у једној данасњој еу дрзави.Другари и ја са троја кола путовали.Заустављени смо ујутро у пола три од стране униформисаних особа.Са једном ладом уз ротациони и звуцни сигнал су нас претекли, дајуци знак, стоп таблицом, да станемо. Разлог заустављења наводно брза возња и наплацена нам је тада нека симболицна казна.Тек на граници смо видели да униформе оних и границних полицајаца нису исте. Пријављујуци слуцај описали смо униформе и возило оних полицајаца сто су нас зауставили.Границни полицајци у станици су се прво смескали,несто измедју себе коментарисали, да би потом праснули у грохоти смех. Просто су се грцили од смеха. На питање засто се толико смеју.Један од њих кроз смех и сузе тецним српским језиком је одговорио,"зато сто сте некадасњим ватрогасцима платили казне. Дакле, били су то "ватрогасци-полицајци" у униформама које цак нису биле ни актуелне. Прво смо седели онако затецени, збуњени, па смо и ми поцели да се смејемо. Не дуго затим цела станица се орила од насег смеха. Искуство које никада нецу заборавити.

ОДГОВОРИТЕ