Glumili policajce i opljačkali stranog državljanina

Odjeljenje kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.

Bosna i Hercegovina 22.12.2023 | 10:03
Glumili policajce i opljačkali stranog državljanina

Uhapšeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "razbojništvo" i "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "razbojništvo".

Osumnjičeni se terete da su 17. septembar ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cesta M-17, opština Jablanica, saopštili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke "Xaomi Redmi 13C", te još predmeta iz vozila.

Odjeljenje kriminalističke policije provelo je kriminalističku obradu nad osobom inicijala D.M. (1990.) iz Sarajeva, koja se tereti da je 22. oktobra 2023. godine u mjestu Bradina, opština Konjic, iz vatrenog oružja "pištolj" pucala na putničko vozilo "Renault Master", čime je počinila krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti".

(Avaz)  Foto:Schreenshot/youtube

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Borac

22.12.2023 11:58

Od koga li su to sve videli?

ODGOVORITE
Name

za borac

22.12.2023 17:26

Od izetbegoviceve BiH .Radnja se odvija u Fbih.

Name

Re

23.12.2023 17:58

Bilo je i kada su specijalci opljackali brzu postu sa novcem.

Name

Istina

22.12.2023 12:54

Zato ljudi neznaju ko su pa se plase takvog smeca ali nije bolja ni policija

ODGOVORITE
Name

Istina!!

23.12.2023 09:30

ISTINA ,,,,100%,,Svi gledaju muftell

Name

Erdogan

22.12.2023 13:04

Nije policija problem već oni koji rukovode policijom ,šefovi oni su ključni problem raznih zloupotrebljavaju,pritisaka,mobinga,korupcije ,čak je oni i postrekavaju.

ODGOVORITE
Name

Vatrogasci-policajci

24.12.2023 10:27

Pocetkom devedesetih godina smo u jednoj danasnjoj eu drzavi.Drugari i ja sa troja kola putovali.Zaustavljeni smo ujutro u pola tri od strane uniformisanih osoba.Sa jednom ladom uz rotacioni i zvucni signal su nas pretekli, dajuci znak, stop tablicom, da stanemo. Razlog zaustavljenja navodno brza voznja i naplacena nam je tada neka simbolicna kazna.Tek na granici smo videli da uniforme onih i granicnih policajaca nisu iste. Prijavljujuci slucaj opisali smo uniforme i vozilo onih policajaca sto su nas zaustavili.Granicni policajci u stanici su se prvo smeskali,nesto izmedju sebe komentarisali, da bi potom prasnuli u grohoti smeh. Prosto su se grcili od smeha. Na pitanje zasto se toliko smeju.Jedan od njih kroz smeh i suze tecnim srpskim jezikom je odgovorio,"zato sto ste nekadasnjim vatrogascima platili kazne. Dakle, bili su to "vatrogasci-policajci" u uniformama koje cak nisu bile ni aktuelne. Prvo smo sedeli onako zateceni, zbunjeni, pa smo i mi poceli da se smejemo. Ne dugo zatim cela stanica se orila od naseg smeha. Iskustvo koje nikada necu zaboraviti.

ODGOVORITE