Посланици НСРС о Закону о геолошким истраживањима

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас расправом о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима.

Република Српска 22.12.2023 | 07:35
Посланици НСРС о Закону о геолошким истраживањима

Измјене и допуне се доносе, како је наведено, с циљем подстицања привредног развоја Републике Српске стварањем стимулативног правног оквира за улагања у област геолошких истраживања.

"Законом су дефинисани појмови инвазивних и неинвазивних геолошких истражних радова. Инвазивни су све врсте теренских испитивања након којих је неопходно извршити санацију и рекултивацију простора на којем су такви радови извршени, док су неинвазивни оне врсте геолошких истражних радова који не обухватају инвазивне", наведено је у образложењу.

Посланици ће разматрати и извјештаје о раду и ревизији финансијског пословања Радио-телевизије Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је јуче, између осталог, Нацрт закона о имунитету Републике Српске који прописује да највиши носиоци извршне власти у Српској нису кривично или грађански одговорни за било који поступак извршен у оквиру њихових дужности и на тај начин се штите као и носиоци законодавне и судске власти.

Посланици су размотрили и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора, Нацрт закона о ловству, као и Нацрт закона о референдуму и грађанској иницијативи, чији је циљ ефикасније и економичније спровођења референдума у Републици Српској.

Сједница ће бити настављена у 10.00 часова.

(Срна) Фото:НСРС

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Апри ори

22.12.2023 07:48

Безобразлук колико има других закона и одлука који су у општем интересу ,грађана,радника,пензионера ,срамота а они гурају оно што је њима битно где могу мазнут лову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,Апри ори

22.12.2023 09:37

Ову власт не занима народ у Републици Српској,јер су само властодршци Република Српска,тако да не треба ни очекивати ништа добро за народ.аАко има воље за промјену,морамо ангажовати на дјелу,празна ПИСКАРАЊА не доносе резултате.Једини вид борбе је излазак на улице,или потпуни нестанак грађана,па,нека Дудук,и његова секта остану у овој прћији,коју толико "ВОЛЕ"!!!

Name

Ре ре

22.12.2023 09:53

Неће бурле гдје нема новаца за његов џеп никада прстом упријети да се нешто црпи у РС.

Name

Ево зашто

22.12.2023 10:18

Литијум литијум.., ето што је.

Name

//

22.12.2023 09:19

Демократија је: БИРАМО МАЧКА У ВРЕЋИ. И ТАКО 4 ГОДИНЕ ОН НАС ГРЕБЕ. А НИШТА МУ СЕ НЕ МОЖЕ. САМО ОДРЕЂЕНА ГРУПА, РАДИ ЗА СЕБЕ. А МИ ТРОШИМО ВРИЈЕМЕ ГЛЕДАЈУЋИ, ЗЛА ОЧИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неско Безбједњак

22.12.2023 09:57

Највазнија је наса безбједност, јер ово су несигурна времена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

22.12.2023 12:15

ЛОПОВИ ПРИСЈЕЛО ВАМ СВЕ

ОДГОВОРИТЕ