Poslanici NSRS o Zakonu o geološkim istraživanjima

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Republika Srpska 22.12.2023 | 07:35
Poslanici NSRS o Zakonu o geološkim istraživanjima

Izmjene i dopune se donose, kako je navedeno, s ciljem podsticanja privrednog razvoja Republike Srpske stvaranjem stimulativnog pravnog okvira za ulaganja u oblast geoloških istraživanja.

"Zakonom su definisani pojmovi invazivnih i neinvazivnih geoloških istražnih radova. Invazivni su sve vrste terenskih ispitivanja nakon kojih je neophodno izvršiti sanaciju i rekultivaciju prostora na kojem su takvi radovi izvršeni, dok su neinvazivni one vrste geoloških istražnih radova koji ne obuhvataju invazivne", navedeno je u obrazloženju.

Poslanici će razmatrati i izvještaje o radu i reviziji finansijskog poslovanja Radio-televizije Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je juče, između ostalog, Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske koji propisuje da najviši nosioci izvršne vlasti u Srpskoj nisu krivično ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti i na taj način se štite kao i nosioci zakonodavne i sudske vlasti.

Poslanici su razmotrili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora, Nacrt zakona o lovstvu, kao i Nacrt zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, čiji je cilj efikasnije i ekonomičnije sprovođenja referenduma u Republici Srpskoj.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

(Srna) Foto:NSRS

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Apri ori

22.12.2023 07:48

Bezobrazluk koliko ima drugih zakona i odluka koji su u opštem interesu ,građana,radnika,penzionera ,sramota a oni guraju ono što je njima bitno gde mogu maznut lovu.

ODGOVORITE
Name

Re,Apri ori

22.12.2023 09:37

Ovu vlast ne zanima narod u Republici Srpskoj,jer su samo vlastodršci Republika Srpska,tako da ne treba ni očekivati ništa dobro za narod.aAko ima volje za promjenu,moramo angažovati na djelu,prazna PISKARANJA ne donose rezultate.Jedini vid borbe je izlazak na ulice,ili potpuni nestanak građana,pa,neka Duduk,i njegova sekta ostanu u ovoj prćiji,koju toliko "VOLE"!!!

Name

Re re

22.12.2023 09:53

Neće burle gdje nema novaca za njegov džep nikada prstom uprijeti da se nešto crpi u RS.

Name

Evo zašto

22.12.2023 10:18

Litijum litijum.., eto što je.

Name

//

22.12.2023 09:19

Demokratija je: BIRAMO MAČKA U VREĆI. I TAKO 4 GODINE ON NAS GREBE. A NIŠTA MU SE NE MOŽE. SAMO ODREĐENA GRUPA, RADI ZA SEBE. A MI TROŠIMO VRIJEME GLEDAJUĆI, ZLA OČIMA.

ODGOVORITE
Name

Nesko Bezbjednjak

22.12.2023 09:57

Najvaznija je nasa bezbjednost, jer ovo su nesigurna vremena!

ODGOVORITE
Name

???

22.12.2023 12:15

LOPOVI PRISJELO VAM SVE

ODGOVORITE