Јапанци направили "банана чекић" (ВИДЕО)

Јапанска фабрика за производњу прецизних делова пре пар месеци је постала вирална због свог необичног новог алата – чекиц́а у облику правих реалистичних банана односно “банана чекића”.

Занимљивости 20.12.2023 | 16:00
Јапанци направили "банана чекић" (ВИДЕО)

Фабрика гвожђа “Икеда” са седиштем у Хирошими није типична фабрика за производњу прецизних метала. Специјализовани су за прецизну обраду метала за креирање оригиналних производа са потенцијалом да постану вирални на интернету.

Током година креирали су разне врсте заиста необичних производа, од маски робота инспирисаних анимеом, фигурица и реалистичних металних реплика различитог воц́а и поврц́а, од ананаса до броколија, али њихов најпопуларнији производ до сада је и од сада је чекиц́ банана.

Чекић банана постоји вец́ неко време, али компанија је недавно лансирала нову варијанту (мању варијанту чекића банане) и поново је постала вирална на друштвеним медијима ,права попмама за овим чекићем бананом влада тренутно на Тајвану.(слика доле).

Mini banana čekić

Мини банана чекић

Заједно са квалитетом производње, претворила је оно што је требало да буде једнократни прототип у комерцијално одржив производ који заправо можете купити ако сте икада сањали да ударите ексер бананом.

Челични банана чекић званично је као производ лансиран 2020. године, уз промотивни видео (видео доле).

У видеу се може видети да се може користити за ударање ексера у дрво, и да је чекиц́ исправно радио у екстремним окружењима са температурама до 1.000 степени Целзијуса а како кажу из икеда компаније са чекић бананом можете забити ексер бананом ако је вани -40 степени Целзијуса.!

Тежина банана чекића јее 1.5 килограм док је дужина већег чекића банане  20 цм. 

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/КобWвАстЈАИ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Очигледно, “банана чекић био је толики хит, да је фабрика гвожђа “Икеда” сада продаје и мини верзију такође направљену по узору на мању сорту банана. Праве и одличне утеге за папир.

Велики чекиц́ банану и мини верзија могу се купити онлине  за 11.877 јена (75,58 евра) и 3.287 јена (22 уса долара или 20,86 €)

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/занимљивости/необицан-алат-јапанци-направили-и-продају-банана-цекиц.хтмл">занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар