Japanci napravili "banana čekić" (VIDEO)

Japanska fabrika za proizvodnju preciznih delova pre par meseci je postala viralna zbog svog neobičnog novog alata – čekića u obliku pravih realističnih banana odnosno “banana čekića”.

Zanimljivosti 20.12.2023 | 16:00
Japanci napravili "banana čekić" (VIDEO)

Fabrika gvožđa “Ikeda” sa sedištem u Hirošimi nije tipična fabrika za proizvodnju preciznih metala. Specijalizovani su za preciznu obradu metala za kreiranje originalnih proizvoda sa potencijalom da postanu viralni na internetu.

Tokom godina kreirali su razne vrste zaista neobičnih proizvoda, od maski robota inspirisanih animeom, figurica i realističnih metalnih replika različitog voća i povrća, od ananasa do brokolija, ali njihov najpopularniji proizvod do sada je i od sada je čekić banana.

Čekić banana postoji već neko vreme, ali kompanija je nedavno lansirala novu varijantu (manju varijantu čekića banane) i ponovo je postala viralna na društvenim medijima ,prava popmama za ovim čekićem bananom vlada trenutno na Tajvanu.(slika dole).

Mini banana čekić

Mini banana čekić

Zajedno sa kvalitetom proizvodnje, pretvorila je ono što je trebalo da bude jednokratni prototip u komercijalno održiv proizvod koji zapravo možete kupiti ako ste ikada sanjali da udarite ekser bananom.

Čelični banana čekić zvanično je kao proizvod lansiran 2020. godine, uz promotivni video (video dole).

U videu se može videti da se može koristiti za udaranje eksera u drvo, i da je čekić ispravno radio u ekstremnim okruženjima sa temperaturama do 1.000 stepeni Celzijusa a kako kažu iz ikeda kompanije sa čekić bananom možete zabiti ekser bananom ako je vani -40 stepeni Celzijusa.!

Težina banana čekića jee 1.5 kilogram dok je dužina većeg čekića banane  20 cm. 

Očigledno, “banana čekić bio je toliki hit, da je fabrika gvožđa “Ikeda” sada prodaje i mini verziju takođe napravljenu po uzoru na manju sortu banana. Prave i odlične utege za papir.

Veliki čekić bananu i mini verzija mogu se kupiti online  za 11.877 jena (75,58 evra) i 3.287 jena (22 usa dolara ili 20,86 €)

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar