Хрватска Гранична полиција спасила 20 миграната

- Полицијски службеници Граничне полиције Стара Градишка спасили су 20 страних држављана који су били заточени на копненом делу окруженом водом на поплављеном делу Саве, западно од Горњег Вароша, саопштила је данас Полицијска управа славонско-бродска.

Регион 18.12.2023 | 17:34
Хрватска Гранична полиција спасила 20 миграната
Полицијски службеници су у недељу у јутарњим сатима западно од Горњег Вароша, на поплављеном делу насталом због изливања и великог водостаја реке Саве, затекли 20 страних држављана који су остали заточени на повишеном копненом делу, окруженом водом.
 
Ради се о страним држављанима који су незаконито прешли државну границу.
 
У спашавању су полицајцима помогли припадници Хрватске горске службе спашавања Славонски Брод, Испостава Нова Градишка, који су чамцем стране држављане превезли на обалу. Полицијски службеници су особе утоплили, превезли у полицијску станицу и понудили им лекарску помоћ, храну и топле напитке.
 
Полицајци су утврдили да се ради о страним држављанима који су незаконито прешли државну границу па настављу даљи рад у складу са одредбама Закона о странцима.
 
У полицијском саопштењу се апелује на особе које покушавају незаконито да уђу у Хрватску да то не чине, јер тако доводе у опасност свој живот и здравље, као и животе и здравље чланова својих породица.
 
"Полиција је увек спремна да помогне, али бринемо да се због погоршаних зимских услова могу догодити врло тешке последице код покушаја преласка преко Саве", поручују из Полицијске управе бродско-посавске, преноси Хина.
 
(Тањуг) Фото: Илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар