Hrvatska Granična policija spasila 20 migranata

- Policijski službenici Granične policije Stara Gradiška spasili su 20 stranih državljana koji su bili zatočeni na kopnenom delu okruženom vodom na poplavljenom delu Save, zapadno od Gornjeg Varoša, saopštila je danas Policijska uprava slavonsko-brodska.

Region 18.12.2023 | 17:34
Hrvatska Granična policija spasila 20 migranata
Policijski službenici su u nedelju u jutarnjim satima zapadno od Gornjeg Varoša, na poplavljenom delu nastalom zbog izlivanja i velikog vodostaja reke Save, zatekli 20 stranih državljana koji su ostali zatočeni na povišenom kopnenom delu, okruženom vodom.
 
Radi se o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu.
 
U spašavanju su policajcima pomogli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška, koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu. Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku stanicu i ponudili im lekarsku pomoć, hranu i tople napitke.
 
Policajci su utvrdili da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu pa nastavlju dalji rad u skladu sa odredbama Zakona o strancima.
 
U policijskom saopštenju se apeluje na osobe koje pokušavaju nezakonito da uđu u Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svojih porodica.
 
"Policija je uvek spremna da pomogne, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uslova mogu dogoditi vrlo teške posledice kod pokušaja prelaska preko Save", poručuju iz Policijske uprave brodsko-posavske, prenosi Hina.
 
(Tanjug) Foto: Ilustracija

Komentari / 0

Ostavite komentar