Прве пројекције ИПСОС/ЦеСИД: СНС 46,7%, СПН 23%. СП 6,9

- Према првим пројекцијама ИПСОС/ЦеСИД-а, на основу 71,8 обрађеног узорка, листа "Србија не сме да стане" освојила је на парламентарним изборима 46,7  одсто гласова, листа "Србија против насиља" 23 одсто, листа око СПС-а 6,9 одсто, коалиција Нада 4,8 одсто и "Ми - Глас из народа" 4,8 одсто, рекао је Иво Чоловић из Цесида.

Србија 17.12.2023 | 22:00
Прве пројекције ИПСОС/ЦеСИД: СНС 46,7%,  СПН 23%. СП 6,9
Савез војвођанских Мађара освојио је 1,7 одсто, странка Усаме Зукорлића 0,8 одсто, а СДА Санџак 0,6 одсто, рекао је Чоловић и додао да је близу цензуса и коалиција Двери и Заветника, који имају 2,8 одсто.
 
"Она је најближа преласку цензуса, да ли ће се то остварити, видећемо, али према тренутним трендовима, задржаће се на овом проценту", додао је Чоловић.
 
Он је рекао да Цесид сматра да одступања од ових резултата могу да буду од 0,6 до 0,7 одсто.
 
"Ипак, као и увек, ми смо стрпљиви и опрезни, треба сачекати још мало да се попуни узорак како бисмо знали судбину коалиције Заветници-
 
Двери, да видимо какав ће бити њихов коначни изборни резултат", истакао је Чоловић.
 
Када је реч о изборним резултатима из Београда, Чоловић је рекао да се још чекају резултати.
 
"Београд је мало компликованији, знатно су већа бирачка места. Морамо бити стрпљиви, сачекати да се прво преброје гласови, а онда и да се јаве наши људи који се налазе на терену, односно сви посматрачи, а имали смо их око 900. Резултати се попуњавају, али не у довољној мери да бисмо могли да говоримо о исходу. Дакле, будимо стрпљиви и надам се да ћемо ускоро моћи да говоримо о резултатима за град Београд", поручио је Чоловић.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

17.12.2023 22:23

Јадна си србијо. Јадни су сви из РС који су отисли да гласају за 100 еура у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драги Србине

18.12.2023 05:46

Не знам коме су дали (могу да замислим) глас наси из Р.С. Они који су оргаизовано исли у БГ.По мени,све сто је организовано је дириговано, волео бих да гресим.Зелим да казем да избори нису били дзаба.Политицка слика Србије се полако мења.То је битно. Некоме се канабе тресе. Мозда би се могло поклонити поверење, само двема странкама.Хајд'у здрављу и весељу,бице боље.