Prve projekcije IPSOS/CeSID: SNS 46,7%, SPN 23%. SP 6,9

- Prema prvim projekcijama IPSOS/CeSID-a, na osnovu 71,8 obrađenog uzorka, lista "Srbija ne sme da stane" osvojila je na parlamentarnim izborima 46,7  odsto glasova, lista "Srbija protiv nasilja" 23 odsto, lista oko SPS-a 6,9 odsto, koalicija Nada 4,8 odsto i "Mi - Glas iz naroda" 4,8 odsto, rekao je Ivo Čolović iz Cesida.

Srbija 17.12.2023 | 22:00
Prve projekcije IPSOS/CeSID: SNS 46,7%,  SPN 23%. SP 6,9
Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 1,7 odsto, stranka Usame Zukorlića 0,8 odsto, a SDA Sandžak 0,6 odsto, rekao je Čolović i dodao da je blizu cenzusa i koalicija Dveri i Zavetnika, koji imaju 2,8 odsto.
 
"Ona je najbliža prelasku cenzusa, da li će se to ostvariti, videćemo, ali prema trenutnim trendovima, zadržaće se na ovom procentu", dodao je Čolović.
 
On je rekao da Cesid smatra da odstupanja od ovih rezultata mogu da budu od 0,6 do 0,7 odsto.
 
"Ipak, kao i uvek, mi smo strpljivi i oprezni, treba sačekati još malo da se popuni uzorak kako bismo znali sudbinu koalicije Zavetnici-
 
Dveri, da vidimo kakav će biti njihov konačni izborni rezultat", istakao je Čolović.
 
Kada je reč o izbornim rezultatima iz Beograda, Čolović je rekao da se još čekaju rezultati.
 
"Beograd je malo komplikovaniji, znatno su veća biračka mesta. Moramo biti strpljivi, sačekati da se prvo prebroje glasovi, a onda i da se jave naši ljudi koji se nalaze na terenu, odnosno svi posmatrači, a imali smo ih oko 900. Rezultati se popunjavaju, ali ne u dovoljnoj meri da bismo mogli da govorimo o ishodu. Dakle, budimo strpljivi i nadam se da ćemo uskoro moći da govorimo o rezultatima za grad Beograd", poručio je Čolović.
 
(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

17.12.2023 22:23

Jadna si srbijo. Jadni su svi iz RS koji su otisli da glasaju za 100 eura u Srbiju.

ODGOVORITE
Name

dragi Srbine

18.12.2023 05:46

Ne znam kome su dali (mogu da zamislim) glas nasi iz R.S. Oni koji su orgaizovano isli u BG.Po meni,sve sto je organizovano je dirigovano, voleo bih da gresim.Zelim da kazem da izbori nisu bili dzaba.Politicka slika Srbije se polako menja.To je bitno. Nekome se kanabe trese. Mozda bi se moglo pokloniti poverenje, samo dvema strankama.Hajd'u zdravlju i veselju,bice bolje.