Избори у Србији - Сва бирачка мјеста у БиХ су спремна

Сва бирачка мјеста у БиХ спремна су да држављани Србије, који су се пријавили за гласање, сутра остваре своје бирачко право, потврђено је у Амбасади Србије у БиХ.

Србија 16.12.2023 | 21:07
Избори у Србији - Сва бирачка мјеста у БиХ су спремна

Из Амбасаде су истакли да је за гласање потребно понијети важећи идентификациони документ Србије.

Бирачко право могу да остваре држављани Србије који бораве у БиХ, а до 25. новембра у поноћ пријавили су се путем дипломатско-конзуларних представништава да гласају у БиХ.

На ванредним парламентарним изборима у Србији, који ће сутра бити одржани, око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи ће да гласају на 19 бирачких мјеста од 7.00 до 20.00 часова.

Из Амбасаде су навели да се процедура гласања у иностранству није мијењала у односу на претходне изборе.

Бирачка мјеста биће отворена у Генералном конзулату Србије и згради "М:тела" у Бањалуци, у Амбасади Србије у Сарајеву, у Генералном конзулату у Мостару, у Требињу у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Бањалуци, те у Дрвару у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Мостару.

Држављани Србије ће бирачко право у Вишеграду моћи да остваре на биралишту у Средњошколском центру "Иво Андрић", у Добоју у Центру за образовање и културу, а у Братунцу у истоименом средњошколском центру.

Биће отворена и два бирачка мјеста у Основној школи /ОШ/ "Вук Караџић" у Бијељини, у Рудом у истоименом средњошколском центру, у ОШ "Свети Сава" у Лопарама, као и у истоименој основној школи у Зворнику, те у подручној ОШ "Вук Караџић" у Брањеву.

У Приједору ће држављани Србије моћи да гласају у ОШ "Десанка Максимовић", у Мркоњић Граду у истоименом средњошколском центру, на Палама у ОШ "Србија", те у општини Ново Горажде.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Само питам

16.12.2023 22:18

А море ли се гласати и код почасног конзула на Јахорини..??!! Није лијепо заобилазити га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

16.12.2023 22:31

Кад нас буде 500 хиљада са правом гласа као Хрвата за Хрватске изборе, онда можемо нешто промјенити, ових пар хиљада је ништа, жали боже пара за одржавање + Република Српска по узору на Хрватску би требала имати представнике Срба у парламенту Србије из Репбулике Српске, а које ми бирамо и гласамо, ко ће да нас представља у Србији, ја не видим ту ништа лоше, напротив, то би био доказ да им је стало до нас, ако могу Хрвати, можемо и ми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

17.12.2023 09:11

Нека они у својој кући ријеше и изаберу кога хоће. Ми нисмо способни ни себи изабрати власт а хтјели би да се мијешамо у Србији. Они тамо знају како им је, како живе, шта се дешава и да ли треба да подрже Вучића или не. Али изгледа, ми научили на новац, на паре, дај 50 марака па ћу гласати за кога год кажеш.

Name

Пасивна критичарка

17.12.2023 08:13

Није важно ко гласа , важно је ко броји гласове ! ( Стаљин )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.12.2023 08:18

Сваке године иду на изборе 😂

ОДГОВОРИТЕ