Izbori u Srbiji - Sva biračka mjesta u BiH su spremna

Sva biračka mjesta u BiH spremna su da državljani Srbije, koji su se prijavili za glasanje, sutra ostvare svoje biračko pravo, potvrđeno je u Ambasadi Srbije u BiH.

Srbija 16.12.2023 | 21:07
Izbori u Srbiji - Sva biračka mjesta u BiH su spremna

Iz Ambasade su istakli da je za glasanje potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije.

Biračko pravo mogu da ostvare državljani Srbije koji borave u BiH, a do 25. novembra u ponoć prijavili su se putem diplomatsko-konzularnih predstavništava da glasaju u BiH.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će sutra biti održani, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasaju na 19 biračkih mjesta od 7.00 do 20.00 časova.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

Biračka mjesta biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi "M:tela" u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

Državljani Srbije će biračko pravo u Višegradu moći da ostvare na biralištu u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić", u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Biće otvorena i dva biračka mjesta u Osnovnoj školi /OŠ/ "Vuk Karadžić" u Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u OŠ "Sveti Sava" u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u područnoj OŠ "Vuk Karadžić" u Branjevu.

U Prijedoru će državljani Srbije moći da glasaju u OŠ "Desanka Maksimović", u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ "Srbija", te u opštini Novo Goražde.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Samo pitam

16.12.2023 22:18

A more li se glasati i kod počasnog konzula na Jahorini..??!! Nije lijepo zaobilaziti ga.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

16.12.2023 22:31

Kad nas bude 500 hiljada sa pravom glasa kao Hrvata za Hrvatske izbore, onda možemo nešto promjeniti, ovih par hiljada je ništa, žali bože para za održavanje + Republika Srpska po uzoru na Hrvatsku bi trebala imati predstavnike Srba u parlamentu Srbije iz Repbulike Srpske, a koje mi biramo i glasamo, ko će da nas predstavlja u Srbiji, ja ne vidim tu ništa loše, naprotiv, to bi bio dokaz da im je stalo do nas, ako mogu Hrvati, možemo i mi!

ODGOVORITE
Name

Drago

17.12.2023 09:11

Neka oni u svojoj kući riješe i izaberu koga hoće. Mi nismo sposobni ni sebi izabrati vlast a htjeli bi da se miješamo u Srbiji. Oni tamo znaju kako im je, kako žive, šta se dešava i da li treba da podrže Vučića ili ne. Ali izgleda, mi naučili na novac, na pare, daj 50 maraka pa ću glasati za koga god kažeš.

Name

Pasivna kritičarka

17.12.2023 08:13

Nije važno ko glasa , važno je ko broji glasove ! ( Staljin )

ODGOVORITE
Name

Ja

17.12.2023 08:18

Svake godine idu na izbore 😂

ODGOVORITE