Почиње суђење власнику хотела за напад на радницу

У Општинском суду Коњиц је за 27. децембар заказан главни претрес против А. Д. (44) из Јабланице оптуженог за кривично дјело “Тешка физичка повреда” на штету Енисе Клепо (28).

Босна и Херцеговина 16.12.2023 | 07:06
Почиње суђење власнику хотела за напад на радницу

Ова информација је потврђена од стране пуномоћника оштећене из Адвокатске канцеларије Далипагић-Црњац из Мостара.

Суђење у овом случају је требало почети 27. новембра, међутим, главни претрес је отказан због болести оптуженог.

Изјаснио се да није крив:
Он се 28. октобра пред судијом за претходно саслушање Општинског суда у Коњицу изјаснио да није крив за дјело које му се ставља на терет.

Подсјетимо, Клепо, која је дипломирана правница, у хотелу “Јабланица” је радила као рецепционерка. Незадовољна платом и условима на свом радном мјесту, одлучила је дати отказ и затражити исплату своје зарађене плате од мизерних 700 КМ. Умјесто тога, А.Д.  ју је претукао на радном мјесту.

Према оптужници, власник хотела се терети да је 1. августа ове године око 21.30 стигао у хотел, на позив своје супруге И. Џ., иначе, директорке хотела, а након краће вербалне препирке између ње и оштећене око исплате плате, давања отказа и других проблема на послу, оптужени је дошао до рецепције, те је одмах кренуо ка оштећеној тјеравши је из објекта.

Ударао је шакама и галамио:
– Рукама ју је ухватио за мајицу у предјелу груди, гурајући је према просторији у којој се налази базен и ударајући оштећену шаком у предјелу главе, лица и очију, у чему га је покушала спречити запослена хотела С. Н., али у томе није успјела, јер је и њу оптужени одгурнуо – наведено је у оптужници Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона.

Потом је оштећену даље наставио физичком снагом ударати и гурати је у правцу ходника ка базену, те је затворио врата од ходника и наставио је ударати, при чему је галамио на њу, упућивао јој погрдне ријечи и говорио јој како јој неће платити, преноси Аваз.

– Након тога је оштећена сјела на степенице, а потом и напустила просторије хотела, те се упутила у Дом здравља Јабланица, а затим и у СКБ Мостар гдје је и хоспитализована и гдје су јој константоване тешке физичке повреде у виду отока и крвног подљева горњег и доњег капка оба ока, крварење испод коњуктиве лијевог ока и пријелом лијеве очне шупљине без помака – стоји у оптужници.

(Бука)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Рики

16.12.2023 08:25

Да је ово урадио моме дјетету неби имали коме да суде. Попио би он пајсер у луду главудзу. Е сада нека га осуде да јој усплати остету за повреде и одстету за претрпљени страх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

16.12.2023 09:48

Бyквално, дрзава нам је тако корумпирана да смо присиљени сами правду спроводити!!!

Name

Бабангида

16.12.2023 08:30

Треба му затворити ту рупчагу па нека размисли следећи пут хоће ли некога напасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бабангида

16.12.2023 11:47

Па прије извјесног времена писало је да је су у том хотелу отказане све резервације.Насилнику и робовласнику се све вратило.

Name

БЛ

16.12.2023 08:36

Какво судјење манијаку . Стрпати у затвор па нек затвореници се играју с њим или Це јаки тата и корумпирано судство одрадити свој посао. Залосно се у каквом систему зивимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

16.12.2023 08:42

Надати се бар 5 година да добије и доста батина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!

16.12.2023 09:00

Свака част! Само оштро са багром! Хајван један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знам

16.12.2023 09:03

Не знам ста је било.Нисам био присутан али видим "уцинак".Појма немам како бих реаговао, кад би ми мајка,сестра,кцерка,зена или неко од близе фамилије досао пред оци у оваквом стању. Аман заман! Дете директно реагује према родјеном оцу, за насиље у породици.Понасање умисљених, оних са"кратким фитиљом" је грозно и за сваку осуду. Као да је лудница отворена. Много којекакви мали,безвредни нељуди узимају себи за право.Мноооого!!! А и ти посодавци брате мили,нису свесни да предузеца опстају захвајуци управо радницима. Постоје и они који мисле да је време робовласниства у пуном јеку.У коме би робови морали радити носеци памперсе, док је на радном месту. Залосно али истинито је оно," док има оваца,бице и вуне".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмисмен

16.12.2023 09:25

То су ови наши новокомпоновани бизмисмени и њихове супруге, старлете и ботоксиране глупаче, које мисле да имаш све на свијету ако имаш паре. Ах, да, вјероватно је заборавио да повуче црту кад га је ботоксирана позвала, па је због неузете дозе био мало неурозан. Стоку треба послати у Зеницу, па нек' му затвореници суде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме је

16.12.2023 09:33

Да СУД,покаже,колико поштује законе,и колико му је стало до правде.Докази су очити,па,да их видимо на дјелу.У супротном,грађани требају да се организује,и покажу спровођења својих закона!!!Није остављен простор за другачије поступање... Сутра већ,у улози ове раднице,могу се наћи сви обесправљени радници,а сваки грађанин је кривац за насиље.Добро размислимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

16.12.2023 09:57

Знајући наше правосуђе, само да не осуде њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.12.2023 13:54

Такоје скептик, пара врти сто бургија неце.

Name

Зељко62

16.12.2023 14:43

Не дао Бог да овако моју ћерку удари,,лично би му пресудио,,какав суд,,не би му гарнизон војске помогао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

17.12.2023 07:05

Ина ли икога да морам.реци ова јадица. Само прво га цебовати,па онда на суд. То су тајкуни ,он.це се извуци.Само ова цура има це трауме док је зива.