Počinje suđenje vlasniku hotela za napad na radnicu

U Opštinskom sudu Konjic je za 27. decembar zakazan glavni pretres protiv A. D. (44) iz Jablanice optuženog za krivično djelo “Teška fizička povreda” na štetu Enise Klepo (28).

Bosna i Hercegovina 16.12.2023 | 07:06
Počinje suđenje vlasniku hotela za napad na radnicu

Ova informacija je potvrđena od strane punomoćnika oštećene iz Advokatske kancelarije Dalipagić-Crnjac iz Mostara.

Suđenje u ovom slučaju je trebalo početi 27. novembra, međutim, glavni pretres je otkazan zbog bolesti optuženog.

Izjasnio se da nije kriv:
On se 28. oktobra pred sudijom za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Konjicu izjasnio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret.

Podsjetimo, Klepo, koja je diplomirana pravnica, u hotelu “Jablanica” je radila kao recepcionerka. Nezadovoljna platom i uslovima na svom radnom mjestu, odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plate od mizernih 700 KM. Umjesto toga, A.D.  ju je pretukao na radnom mjestu.

Prema optužnici, vlasnik hotela se tereti da je 1. avgusta ove godine oko 21.30 stigao u hotel, na poziv svoje supruge I. Dž., inače, direktorke hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema na poslu, optuženi je došao do recepcije, te je odmah krenuo ka oštećenoj tjeravši je iz objekta.

Udarao je šakama i galamio:
– Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala sprečiti zaposlena hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo – navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potom je oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti, prenosi Avaz.

– Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstantovane teške fizičke povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka – stoji u optužnici.

(Buka)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Riki

16.12.2023 08:25

Da je ovo uradio mome djetetu nebi imali kome da sude. Popio bi on pajser u ludu glavudzu. E sada neka ga osude da joj usplati ostetu za povrede i odstetu za pretrpljeni strah

ODGOVORITE
Name

Zv

16.12.2023 09:48

Bykvalno, drzava nam je tako korumpirana da smo prisiljeni sami pravdu sprovoditi!!!

Name

Babangida

16.12.2023 08:30

Treba mu zatvoriti tu rupčagu pa neka razmisli sledeći put hoće li nekoga napasti.

ODGOVORITE
Name

re Babangida

16.12.2023 11:47

Pa prije izvjesnog vremena pisalo je da je su u tom hotelu otkazane sve rezervacije.Nasilniku i robovlasniku se sve vratilo.

Name

BL

16.12.2023 08:36

Kakvo sudjenje manijaku . Strpati u zatvor pa nek zatvorenici se igraju s njim ili Ce jaki tata i korumpirano sudstvo odraditi svoj posao. Zalosno se u kakvom sistemu zivimo

ODGOVORITE
Name

Bob

16.12.2023 08:42

Nadati se bar 5 godina da dobije i dosta batina!

ODGOVORITE
Name

Bravo!

16.12.2023 09:00

Svaka čast! Samo oštro sa bagrom! Hajvan jedan!

ODGOVORITE
Name

Ne znam

16.12.2023 09:03

Ne znam sta je bilo.Nisam bio prisutan ali vidim "ucinak".Pojma nemam kako bih reagovao, kad bi mi majka,sestra,kcerka,zena ili neko od blize familije dosao pred oci u ovakvom stanju. Aman zaman! Dete direktno reaguje prema rodjenom ocu, za nasilje u porodici.Ponasanje umisljenih, onih sa"kratkim fitiljom" je grozno i za svaku osudu. Kao da je ludnica otvorena. Mnogo kojekakvi mali,bezvredni neljudi uzimaju sebi za pravo.Mnoooogo!!! A i ti posodavci brate mili,nisu svesni da preduzeca opstaju zahvajuci upravo radnicima. Postoje i oni koji misle da je vreme robovlasnistva u punom jeku.U kome bi robovi morali raditi noseci pamperse, dok je na radnom mestu. Zalosno ali istinito je ono," dok ima ovaca,bice i vune".

ODGOVORITE
Name

Bizmismen

16.12.2023 09:25

To su ovi naši novokomponovani bizmismeni i njihove supruge, starlete i botoksirane glupače, koje misle da imaš sve na svijetu ako imaš pare. Ah, da, vjerovatno je zaboravio da povuče crtu kad ga je botoksirana pozvala, pa je zbog neuzete doze bio malo neurozan. Stoku treba poslati u Zenicu, pa nek' mu zatvorenici sude

ODGOVORITE
Name

Vrijeme je

16.12.2023 09:33

Da SUD,pokaže,koliko poštuje zakone,i koliko mu je stalo do pravde.Dokazi su očiti,pa,da ih vidimo na djelu.U suprotnom,građani trebaju da se organizuje,i pokažu sprovođenja svojih zakona!!!Nije ostavljen prostor za drugačije postupanje... Sutra već,u ulozi ove radnice,mogu se naći svi obespravljeni radnici,a svaki građanin je krivac za nasilje.Dobro razmislimo...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

16.12.2023 09:57

Znajući naše pravosuđe, samo da ne osude nju.

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.12.2023 13:54

Takoje skeptik, para vrti sto burgija nece.

Name

Zeljko62

16.12.2023 14:43

Ne dao Bog da ovako moju ćerku udari,,lično bi mu presudio,,kakav sud,,ne bi mu garnizon vojske pomogao.

ODGOVORITE
Name

Alo

17.12.2023 07:05

Ina li ikoga da moram.reci ova jadica. Samo prvo ga cebovati,pa onda na sud. To su tajkuni ,on.ce se izvuci.Samo ova cura ima ce traume dok je ziva.