Марија Шерифовић добила дијете преко сурогат мајке

Марија Шерифовић за "Блиц" каже да је њен пут од жеље да има своје дете до доласка бебе на свет био дуг, али да га је прошла јер је имала велику жељу да буде мајка.

Свијет 16.12.2023 | 06:54
Марија Шерифовић добила дијете преко сурогат мајке

- Пре две године сам пролазила кроз поступак вађења мојих јајних ћелија и затим креирање ембриона. Након свих тих генетских испитивања, сазнала да имам три здрава ембриона. Тако се родио Марио, а на наше питање ко је отац детета и да ли је његов идентитет уопште важан, Марија каже:

- Због уговора о приватности не могу са вама да делим све информације, али оно што могу да кажем јесте да ће Марио, када дође време, о томе знати све.

Певачица је на свом Инстаграм налогу објавила и прву фотографију бебе.

Она је уз слику написала и емотивну посвету која је разнежила њене пратиоце, колеге и пријатеље.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Марија Серифовиц (@серифовиц)

"Љубав је дошла. Небо је осветлила најлепша звезда мог живота. Родио се Марио. Нека те, сине, живот води стазама својим најлепшим, а ја те својом љубављу чувам од туге и од људи. Хвала свима што шаљу љубав и нека тихо и топло буде све оно што долази од вас ка њему. Волим вас све, М&М", написала је Марија на Инстаграму уз дирљиву фотографију бебе која спава.

Процес доласка детета Марија Шерифовић је држала у строгој тајности и о свему су били обавештени само најближи. За име Марио, певачица се одлучила због јаке симболике - потиче од латинске речи "маре" што значи море, као и "марем" што представља мушко илити главу породице.

Будући да сурогат мајчинство још увек није пракса у Србији, Марија Шерифовић се одлучила за Америку где годинама одлази и из приватних и из пословних разлога.

Дете се родило почетком децембра на клиници у Лос Анђелесу, а Марија је присуствовала порођају.

Певачица је са мајком Верицом Шерифовић отпутовала у Америку средином новембра како би била уз сурогат мајку током припрема за порођај.

Будући да је Америка држава која је највише напредовала, у смислу комплетне процедуре око сурогат мајчинства - од бриге према женама, које су сурогат мајке, до комплетне правне и психолошке логистике која је веома изазовна и веома важна Шерифовићка се одлучила да баш тамо њено дете дође на свет.

Како наводи Марија Шерифовић моменат кад је упознала свог сина не може се поредити ни са чим што је до сада доживела.

- Дуго сам се спремала за тај тренутак, безброј пута замислила у глави како ће то изгледати... И мајка и блиске пријатељице су ми причале, али тај осећај је ипак речима неописив, нешто најпосебније... Чини ми се да је тих неколико минута првог додира трајало прекратко или предуго… Једноставно толико емоција од којих стане сваки други осећај - рекла је поп звезда у ексклузивној изјави за "Блиц".

О својој жељи за дететом је говорила у једној телевизијској емисији.

- Јако је интимно је то питање, поготово у овом тренутку и овом случају. Нисам променила то мишљење и радујем се том тренутку који се вероватно и ближи. Генерално све што има везе са дететом је озбиљна ствар и око тога нема шале. Код мене ће се то веома планирано десити, када будем била спремна да суштину свог живота подредим Шерифовићу јуниору. Знам које ће име бити, али не могу да кажем - рекла је пре годину и по дана Марија Шерифовић.

Осим тога, када је недавно са пратиоцима на Инстаграму славила 20 година од изласка свог првог албума, они који знају да читају између редова могли су да примете да се нешто спрема будући да је тада поново споменула "Шерифовића јуниора".

- Хвала вам што сте заједно са мном пролазили кроз разне моје фазе. Како музичке, уметничке, животне, карактерне, психичке. Хвала вам што сте ту, што старите са мном. Седе су већ кренуле лагано. У нашим животима имају два најзначајнија датуму, када се родите и када схватите зашто. Док се не роди Шерифовић јуниор ви сте до тада моје зашто. Хвала вам што сте посебни, што имам најдивнију публику, хвала вам што сте нормални. Моја битка није била нимало лака, није било лако бити другачији, на том разумевању вам посебно хвала. Потрудићу се да вам следећих 20 година буду једнако забавно као ових првих 20 и уједно да вам кажем да је албум готов, једва чекам да изађе првој недељи месеца октобра. без вас Марија Шерифовић не постоји - рекла је Марија у видеу на Инстаграму.

Приликом гостовања у емисији "Звезде Гранда Специјал" још пре четири године нагласила је да жели да напусти своје место чланице жирија како би добила бебу: "Кад напустим "Звезде Гранда" бићу мајка. Желим томе озбиљно да се посветим, а не да ми дете чувају бабе и деде". Марија, ипак, никада до сада није ни у назнакама открила да ће трудноћу изнети сурогат мајка.

Када је пре неколико година коментарисала прогнозу астролога, који су рекли да ће Марија дефинитивно добити бебу и то не једну већ близанце, Марија је рекла: "Волела бих да нису у праву. Једно дете ми је сасвим довољно".

Марија је иначе једном открила колика је пензије њене мајке Верице.

(Блиц/Фото:  ЕДВИН КАЛИЋ, СЦРЕЕНСХОТ ИНСТАГРАМ / РИНГИЕР)

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Да

16.12.2023 07:44

Има се мозе се па измисљају топлу воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.12.2023 07:54

Нека је са срецом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

16.12.2023 08:22

ИМАЈУ,СВЕ СТО ИМАЈУ ЗАРАДИЛЕ СУ СВОЈИМ РАДОМ И ЗАКАГАЊЕМ,НИЈЕ ИМ НИКО ДАО НИСТА ДЗАБА,А КАКО ЦЕ КО ДА ИСКОРИСТИ ЗАРАДЈЕН НОВАЦ,ТИ ЈЕ ЛИЦНА СТВАР.ЗЛОБНИЦИ УВИЈЕК НАДЈУ РАXЛОГ ДА КРИТИКУЈУ УСПЈЕСНЕ ЉУДЕ.

Name

Додо

16.12.2023 08:17

Лазни смех безбозниства дјавола

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазни смијех?

16.12.2023 13:44

Ма дај, мајмуне, лажна је религија која те тјера да мрзиш друге и другачије... Сиктер!

Name

Шта рећи

16.12.2023 08:44

Будала и кривог дрвета никад доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

16.12.2023 08:47

Нека је зив и здрав мали дјецак.Сретно Марија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

16.12.2023 09:17

Раздвајање бебе од једине особе, коју беба на дан рођења познаје, је травматично за бебу - небитно од оправдања. То утјече на развој мозга. Све што беба препозна је мирис и глас мајке која га роди, Марија је за њега странац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судбине ...

16.12.2023 09:19

Зене са здравственим проблемима, а без новца, не могу добити дијете путем сурогат мајке. Дјетету све најбоље и нека га Бог (са)цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

16.12.2023 10:01

Очекује се коментар Џејле Рамовић на овај догађај, наравно позитиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Контам

16.12.2023 10:13

Зашто негатвини коментари, па маса хетеро парова не могу да се остваре као родитељи и ако упражњавају секс годинама, онда се одлуче на овакав корак ! Они су и даље прави биолошки родитељи а сурогат мајка је управо то, сурогат ! Људи, 21. је вијек, медицина је напредовала а ови родитељи, куд и камо буду бољи родитељи него ми ,који само гледамо шта ћемо да повалимо, поједеме и попијемо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.12.2023 15:30

Не познајем лицно ни један пар који је након стерилитета путем сурогат мајке добио дјецу. Нема се пара,друзе,ето засто. Многи би покусали,али нема се ..

Name

?

16.12.2023 11:50

Наше је да пожелимо свако добро њој и дјетету. Велики је крст узела на себе. Али њена је одлука.Поштујмо то.

ОДГОВОРИТЕ