Marija Šerifović dobila dijete preko surogat majke

Marija Šerifović za "Blic" kaže da je njen put od želje da ima svoje dete do dolaska bebe na svet bio dug, ali da ga je prošla jer je imala veliku želju da bude majka.

Svijet 16.12.2023 | 06:54
Marija Šerifović dobila dijete preko surogat majke

- Pre dve godine sam prolazila kroz postupak vađenja mojih jajnih ćelija i zatim kreiranje embriona. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala da imam tri zdrava embriona. Tako se rodio Mario, a na naše pitanje ko je otac deteta i da li je njegov identitet uopšte važan, Marija kaže:

- Zbog ugovora o privatnosti ne mogu sa vama da delim sve informacije, ali ono što mogu da kažem jeste da će Mario, kada dođe vreme, o tome znati sve.

Pevačica je na svom Instagram nalogu objavila i prvu fotografiju bebe.

Ona je uz sliku napisala i emotivnu posvetu koja je raznežila njene pratioce, kolege i prijatelje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic)

"Ljubav je došla. Nebo je osvetlila najlepša zvezda mog života. Rodio se Mario. Neka te, sine, život vodi stazama svojim najlepšim, a ja te svojom ljubavlju čuvam od tuge i od ljudi. Hvala svima što šalju ljubav i neka tiho i toplo bude sve ono što dolazi od vas ka njemu. Volim vas sve, M&M", napisala je Marija na Instagramu uz dirljivu fotografiju bebe koja spava.

Proces dolaska deteta Marija Šerifović je držala u strogoj tajnosti i o svemu su bili obavešteni samo najbliži. Za ime Mario, pevačica se odlučila zbog jake simbolike - potiče od latinske reči "mare" što znači more, kao i "marem" što predstavlja muško iliti glavu porodice.

Budući da surogat majčinstvo još uvek nije praksa u Srbiji, Marija Šerifović se odlučila za Ameriku gde godinama odlazi i iz privatnih i iz poslovnih razloga.

Dete se rodilo početkom decembra na klinici u Los Anđelesu, a Marija je prisustvovala porođaju.

Pevačica je sa majkom Vericom Šerifović otputovala u Ameriku sredinom novembra kako bi bila uz surogat majku tokom priprema za porođaj.

Budući da je Amerika država koja je najviše napredovala, u smislu kompletne procedure oko surogat majčinstva - od brige prema ženama, koje su surogat majke, do kompletne pravne i psihološke logistike koja je veoma izazovna i veoma važna Šerifovićka se odlučila da baš tamo njeno dete dođe na svet.

Kako navodi Marija Šerifović momenat kad je upoznala svog sina ne može se porediti ni sa čim što je do sada doživela.

- Dugo sam se spremala za taj trenutak, bezbroj puta zamislila u glavi kako će to izgledati... I majka i bliske prijateljice su mi pričale, ali taj osećaj je ipak rečima neopisiv, nešto najposebnije... Čini mi se da je tih nekoliko minuta prvog dodira trajalo prekratko ili predugo… Jednostavno toliko emocija od kojih stane svaki drugi osećaj - rekla je pop zvezda u ekskluzivnoj izjavi za "Blic".

O svojoj želji za detetom je govorila u jednoj televizijskoj emisiji.

- Jako je intimno je to pitanje, pogotovo u ovom trenutku i ovom slučaju. Nisam promenila to mišljenje i radujem se tom trenutku koji se verovatno i bliži. Generalno sve što ima veze sa detetom je ozbiljna stvar i oko toga nema šale. Kod mene će se to veoma planirano desiti, kada budem bila spremna da suštinu svog života podredim Šerifoviću junioru. Znam koje će ime biti, ali ne mogu da kažem - rekla je pre godinu i po dana Marija Šerifović.

Osim toga, kada je nedavno sa pratiocima na Instagramu slavila 20 godina od izlaska svog prvog albuma, oni koji znaju da čitaju između redova mogli su da primete da se nešto sprema budući da je tada ponovo spomenula "Šerifovića juniora".

- Hvala vam što ste zajedno sa mnom prolazili kroz razne moje faze. Kako muzičke, umetničke, životne, karakterne, psihičke. Hvala vam što ste tu, što starite sa mnom. Sede su već krenule lagano. U našim životima imaju dva najznačajnija datumu, kada se rodite i kada shvatite zašto. Dok se ne rodi Šerifović junior vi ste do tada moje zašto. Hvala vam što ste posebni, što imam najdivniju publiku, hvala vam što ste normalni. Moja bitka nije bila nimalo laka, nije bilo lako biti drugačiji, na tom razumevanju vam posebno hvala. Potrudiću se da vam sledećih 20 godina budu jednako zabavno kao ovih prvih 20 i ujedno da vam kažem da je album gotov, jedva čekam da izađe prvoj nedelji meseca oktobra. bez vas Marija Šerifović ne postoji - rekla je Marija u videu na Instagramu.

Prilikom gostovanja u emisiji "Zvezde Granda Specijal" još pre četiri godine naglasila je da želi da napusti svoje mesto članice žirija kako bi dobila bebu: "Kad napustim "Zvezde Granda" biću majka. Želim tome ozbiljno da se posvetim, a ne da mi dete čuvaju babe i dede". Marija, ipak, nikada do sada nije ni u naznakama otkrila da će trudnoću izneti surogat majka.

Kada je pre nekoliko godina komentarisala prognozu astrologa, koji su rekli da će Marija definitivno dobiti bebu i to ne jednu već blizance, Marija je rekla: "Volela bih da nisu u pravu. Jedno dete mi je sasvim dovoljno".

Marija je inače jednom otkrila kolika je penzije njene majke Verice.

(Blic/Foto:  EDVIN KALIĆ, SCREENSHOT INSTAGRAM / RINGIER)

 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Da

16.12.2023 07:44

Ima se moze se pa izmisljaju toplu vodu.

ODGOVORITE
Name

Borac

16.12.2023 07:54

Neka je sa srecom!

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

16.12.2023 08:22

IMAJU,SVE STO IMAJU ZARADILE SU SVOJIM RADOM I ZAKAGANJEM,NIJE IM NIKO DAO NISTA DZABA,A KAKO CE KO DA ISKORISTI ZARADJEN NOVAC,TI JE LICNA STVAR.ZLOBNICI UVIJEK NADJU RAXLOG DA KRITIKUJU USPJESNE LJUDE.

Name

Dodo

16.12.2023 08:17

Lazni smeh bezboznistva djavola

ODGOVORITE
Name

Lazni smijeh?

16.12.2023 13:44

Ma daj, majmune, lažna je religija koja te tjera da mrziš druge i drugačije... Sikter!

Name

Šta reći

16.12.2023 08:44

Budala i krivog drveta nikad dosta

ODGOVORITE
Name

Nina

16.12.2023 08:47

Neka je ziv i zdrav mali djecak.Sretno Marija!

ODGOVORITE
Name

Sanja

16.12.2023 09:17

Razdvajanje bebe od jedine osobe, koju beba na dan rođenja poznaje, je travmatično za bebu - nebitno od opravdanja. To utječe na razvoj mozga. Sve što beba prepozna je miris i glas majke koja ga rodi, Marija je za njega stranac.

ODGOVORITE
Name

Sudbine ...

16.12.2023 09:19

Zene sa zdravstvenim problemima, a bez novca, ne mogu dobiti dijete putem surogat majke. Djetetu sve najbolje i neka ga Bog (sa)cuva.

ODGOVORITE
Name

Komentator

16.12.2023 10:01

Očekuje se komentar Džejle Ramović na ovaj događaj, naravno pozitivan.

ODGOVORITE
Name

Ne Kontam

16.12.2023 10:13

Zašto negatvini komentari, pa masa hetero parova ne mogu da se ostvare kao roditelji i ako upražnjavaju seks godinama, onda se odluče na ovakav korak ! Oni su i dalje pravi biološki roditelji a surogat majka je upravo to, surogat ! Ljudi, 21. je vijek, medicina je napredovala a ovi roditelji, kud i kamo budu bolji roditelji nego mi ,koji samo gledamo šta ćemo da povalimo, pojedeme i popijemo !

ODGOVORITE
Name

Re

16.12.2023 15:30

Ne poznajem licno ni jedan par koji je nakon steriliteta putem surogat majke dobio djecu. Nema se para,druze,eto zasto. Mnogi bi pokusali,ali nema se ..

Name

?

16.12.2023 11:50

Naše je da poželimo svako dobro njoj i djetetu. Veliki je krst uzela na sebe. Ali njena je odluka.Poštujmo to.

ODGOVORITE