Постигнут договор о прекиду штрајка у "АрцелорМитталу"

Вечерас ће бити донесена одлука о прекиду штрајка у АрцелорМитталу, поручено је данас након састанка који је организовао ресорни министар Ведран Лакић, а учествовали су и представници менаџмента компаније, представници синдиката и федерални премијер Нермин Никшић. 

Босна и Херцеговина 15.12.2023 | 15:58
Постигнут договор о прекиду штрајка у "АрцелорМитталу"

У обраћању новинарима уучесници састанка нису говорили о детаљима казавши да то не могу чинити док договорено не буде презентовано делегатима Скупштине Синдиката АрцелорМиттала који требају донијети коначну одлуку.

Уколико договор буде прихваћен вечерас ће бити донесена одлука о прекиду штрајка.

- Наши су захтјеви у највећој мјери прихваћени. Можда не на онај начин на који смо тражили, али људи ће добити исто - можда чак и више новца и тиме смо испунили мисију, навео је Кенан Мујкановић, предсједник Синдиката металаца ЗДК.

Компанија у преговорима који су се водили ове године није прихватала захтјев Синдиката за увећање укупних примања за 25 до 30 посто, а њихова задња понуда коју су изнијели у суботу, садржавала је једнократну исплату свим радницима у износу од два посто годишње плате, исплату регреса, увећање накнаде за топли оброк с пет на 7,5 КМ те исплату "бајрамалука" у новцу, у износу од 100 КМ.

(Индикатор)  Фото: АрцелорМИттал

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ковач

15.12.2023 16:12

Недај боже радити за азијате

ОДГОВОРИТЕ
Name

А,,

15.12.2023 21:41

Што, јел мислиш да си ови са запада бољи и поштеније.

Name

Wее

15.12.2023 17:26

Колико си ти узео..кенооо

ОДГОВОРИТЕ