"Након доласка у Владу из министарства су хитно звали директоре школа у Семберији"

"Министарство просвјете и културе хитно је, телефонским путем обавијестило директоре појединих школа у Семберији да обезбиједе информације о предрачунима за реконструкцију објеката", рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић у емисји "МАТ" БН ТВ.

Република Српска 14.12.2023 | 21:07
"Након доласка у Владу из министарства су хитно звали директоре школа у Семберији"

Ти позиви услиједили су након што је Петровић дан раније уручио Влади Републике Српске министру просвјете и културе мапу града Бијељине са јасно означеним школама и вртићима у којима је ове године извршена реконструкција или адаптација.

"Из Министарства су назвали директорицу ОШ 'Ћирило и Методије' у Главичицама гдје је речено 'директорице, за два сата да нам обезбиједите предрачун радова за кров школског објекта. Исто је било и са директором ОШ 'Петар Кочић' у Балатуну", рекао је Петровић.

Петровић је рекао да није тачно да он као градоначелник неће да сарађује са Министарствима.

"Поред свих дописа које смо слали Министарсту просвјете и културе 2022/23 и рекли 'на марку градског буџета, марка из републичког буџета' била би довољна да се једном заувијек зарши са крововима који прокишњавају на школским објектима, са мемљивим зидовима, са катастрофалним стањем у школским клупама, то нам је био циљ", рекао је Петровић.

Постоје ситуације у којима је постојала воља министара за сарадњу са властима у Бијељини, али:

"Постоје министри који су долазили у Бијељину када смо отворено са изазовима и проблемима који су били актуелни. то су министар саобраћаја и веза, министар пољопоривреде. Кад се оде у Бањалуку ствари се окрену, и све што је договорено више ништа не важи. Оде се у Владу, а тамо кажу 'ми то нећемо'. То каже пшремијер Радован Вишковић", јасан је Петровић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

МРМ

14.12.2023 21:35

Љубиша, реконструиши Рачанску улицу, обнови пут од Модрана до Јање, нађи рјешење за свакодневну гужву у Сремској улици, појачај расвјету у Улици Незнаних јунака, обнови улице код зелене пијаце, ради на томе да се изузме земљиште и изгради планско насеље попут насеља Интергај, а не да се прави урбанистички хаос у граду, асфалтирај пут од насеља Пет Језера до пута за Амајлије, постарај се да се нова аутобуска станица пусти у рад, а не да аутобуси свакодневно пролазе кроз строги центар Бијељине. Фотографиши се поред једног покренутог пројекта који ће бити од користи грађанима Семберије, народ ће ти бити захвалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дана

15.12.2023 04:51

Све да вам Љубиса уради, имате ли музицку зељу господо. Помозите господо своме децаку, завукли се у мисије рупе и сикцете.

Name

Ре Дана

15.12.2023 13:25

А шта је то Љубиша урадио? Како то он "паметно" располаже буџетом? Колико он има задужења? Он "јадан" само наручује много тога а зна да су неки захтјеви немогући па онда прича како други не дају али он би. Ех кад би тако нешто функционисало. Он све би али да други донирају а њему заслуге...јесте како да не. Класично...оно лоше су други урадили а све добро је он. Приче за малу дјецу.

Name

Гандаф

14.12.2023 21:37

Драги мој Петровицу ти треба да се угледас на Цицка Бијелицу који због своје опстине и због градјана сарадјује са владом за добробит свију, а ти нецес да сарадјујес а оцекујес помоц за Бијељину па не иде то тако, јако си ме разоцарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

14.12.2023 23:21

Гандафи, шта је Цицко, за свихсвох својих мандата, урадио за Соколац? Од општине која је имала 14 привредних субјеката, на којој није било борбених дејстава створио је мјесну заједницу са неколико бренти. То што сарађује са Додиком, па они су то радили читав рат и ово је само континуитет. Њих заједно држе заједнички проблеми. Њихово јединство за народ Сокоца је резултат да у Сокоц имамо сваку другу, па и више, станбену јединицу празну.

Name

М

15.12.2023 05:47

Новац није владин, тј. диспечера, новац је народни. Међутим диспечер се понаша као да је његов, а начин на који га троши као да је Алајбегова слама.

Name

Мајевица у ❤

14.12.2023 22:38

Браво Господине Петровићу, чекао сам питање за литијум, савића, перића. Они су неки дан гостовали на ртрс коментаришући Господина Петровића како им се не јавља 3 месеца. Ево, рекао је Градоначелник, не дају да се уради контрола еко деп-а. Оставка савицу, народ из Лопара те неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

15.12.2023 00:41

Криминал криминал криминал Постовани Градонацелнице сколе нетребају народ одсели стацети сколе кад у њима ускоро неце бити никога .Треба се са криминалом Обрацунати И то темељито Илегална изградња,продаја пољопривредног земљиста као градјевинско, по 30км сто невреди ни 3,5 км отимацина,плацка народа ,судство Полиција ,сколство моглиби набрајати 10 Дана ,нема ниста само обрацун са криминалцима једном заувјек ,одузети све стосу оплацкали од народа и вратити народу Њима мјесто је иза браве дозивота ,све до трецег кољена треба одузети све или тако или предати им то звано РС и јасно и гласно Реци народу у РС и свету да незалази у ту криминалну творевину .Мозда се појави Неки ослободилац И ослободи то једног дана Али за сада је тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сине

15.12.2023 11:31

Па наравно добро им досло да дрпе лову на тендерима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко из БЛ

15.12.2023 13:36

Петровићу ево ти савјет. Избаци на улицу фотеље и сав мобилијар Дјурдјевица и укини исплату плате, а онда му реци да сазове Скупстину и изгласа све тацке које одбацују. Остро са битангама јер друго не знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

15.12.2023 16:49

Имају градјани видео запис сколе у Сухом пољу ,требао би неко из министарства да оде да види цудо невидјено,поломљене столице клупе умазане зидове,црни паркет,степенице,пољски wц итд

ОДГОВОРИТЕ