"Nakon dolaska u Vladu iz ministarstva su hitno zvali direktore škola u Semberiji"

"Ministarstvo prosvjete i kulture hitno je, telefonskim putem obavijestilo direktore pojedinih škola u Semberiji da obezbijede informacije o predračunima za rekonstrukciju objekata", rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisji "MAT" BN TV.

Republika Srpska 14.12.2023 | 21:07
"Nakon dolaska u Vladu iz ministarstva su hitno zvali direktore škola u Semberiji"

Ti pozivi uslijedili su nakon što je Petrović dan ranije uručio Vladi Republike Srpske ministru prosvjete i kulture mapu grada Bijeljine sa jasno označenim školama i vrtićima u kojima je ove godine izvršena rekonstrukcija ili adaptacija.

"Iz Ministarstva su nazvali direktoricu OŠ 'Ćirilo i Metodije' u Glavičicama gdje je rečeno 'direktorice, za dva sata da nam obezbijedite predračun radova za krov školskog objekta. Isto je bilo i sa direktorom OŠ 'Petar Kočić' u Balatunu", rekao je Petrović.

Petrović je rekao da nije tačno da on kao gradonačelnik neće da sarađuje sa Ministarstvima.

"Pored svih dopisa koje smo slali Ministarstu prosvjete i kulture 2022/23 i rekli 'na marku gradskog budžeta, marka iz republičkog budžeta' bila bi dovoljna da se jednom zauvijek zarši sa krovovima koji prokišnjavaju na školskim objektima, sa memljivim zidovima, sa katastrofalnim stanjem u školskim klupama, to nam je bio cilj", rekao je Petrović.

Postoje situacije u kojima je postojala volja ministara za saradnju sa vlastima u Bijeljini, ali:

"Postoje ministri koji su dolazili u Bijeljinu kada smo otvoreno sa izazovima i problemima koji su bili aktuelni. to su ministar saobraćaja i veza, ministar poljoporivrede. Kad se ode u Banjaluku stvari se okrenu, i sve što je dogovoreno više ništa ne važi. Ode se u Vladu, a tamo kažu 'mi to nećemo'. To kaže pšremijer Radovan Višković", jasan je Petrović.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

МРМ

14.12.2023 21:35

Љубиша, реконструиши Рачанску улицу, обнови пут од Модрана до Јање, нађи рјешење за свакодневну гужву у Сремској улици, појачај расвјету у Улици Незнаних јунака, обнови улице код зелене пијаце, ради на томе да се изузме земљиште и изгради планско насеље попут насеља Интергај, а не да се прави урбанистички хаос у граду, асфалтирај пут од насеља Пет Језера до пута за Амајлије, постарај се да се нова аутобуска станица пусти у рад, а не да аутобуси свакодневно пролазе кроз строги центар Бијељине. Фотографиши се поред једног покренутог пројекта који ће бити од користи грађанима Семберије, народ ће ти бити захвалан.

ODGOVORITE
Name

dana

15.12.2023 04:51

Sve da vam Ljubisa uradi, imate li muzicku zelju gospodo. Pomozite gospodo svome decaku, zavukli se u misije rupe i sikcete.

Name

Re Dana

15.12.2023 13:25

A šta je to Ljubiša uradio? Kako to on "pametno" raspolaže budžetom? Koliko on ima zaduženja? On "jadan" samo naručuje mnogo toga a zna da su neki zahtjevi nemogući pa onda priča kako drugi ne daju ali on bi. Eh kad bi tako nešto funkcionisalo. On sve bi ali da drugi doniraju a njemu zasluge...jeste kako da ne. Klasično...ono loše su drugi uradili a sve dobro je on. Priče za malu djecu.

Name

Gandaf

14.12.2023 21:37

Dragi moj Petrovicu ti treba da se ugledas na Cicka Bijelicu koji zbog svoje opstine i zbog gradjana saradjuje sa vladom za dobrobit sviju, a ti neces da saradjujes a ocekujes pomoc za Bijeljinu pa ne ide to tako, jako si me razocarao.

ODGOVORITE
Name

XXXL

14.12.2023 23:21

Gandafi, šta je Cicko, za svihsvoh svojih mandata, uradio za Sokolac? Od opštine koja je imala 14 privrednih subjekata, na kojoj nije bilo borbenih dejstava stvorio je mjesnu zajednicu sa nekoliko brenti. To što sarađuje sa Dodikom, pa oni su to radili čitav rat i ovo je samo kontinuitet. Njih zajedno drže zajednički problemi. Njihovo jedinstvo za narod Sokoca je rezultat da u Sokoc imamo svaku drugu, pa i više, stanbenu jedinicu praznu.

Name

M

15.12.2023 05:47

Novac nije vladin, tj. dispečera, novac je narodni. Međutim dispečer se ponaša kao da je njegov, a način na koji ga troši kao da je Alajbegova slama.

Name

Majevica u ❤

14.12.2023 22:38

Bravo Gospodine Petroviću, čekao sam pitanje za litijum, savića, perića. Oni su neki dan gostovali na rtrs komentarišući Gospodina Petrovića kako im se ne javlja 3 meseca. Evo, rekao je Gradonačelnik, ne daju da se uradi kontrola eko dep-a. Ostavka savicu, narod iz Lopara te neće.

ODGOVORITE
Name

Lune

15.12.2023 00:41

Kriminal kriminal kriminal Postovani Gradonacelnice skole netrebaju narod odseli staceti skole kad u njima uskoro nece biti nikoga .Treba se sa kriminalom Obracunati I to temeljito Ilegalna izgradnja,prodaja poljoprivrednog zemljista kao gradjevinsko, po 30km sto nevredi ni 3,5 km otimacina,placka naroda ,sudstvo Policija ,skolstvo moglibi nabrajati 10 Dana ,nema nista samo obracun sa kriminalcima jednom zauvjek ,oduzeti sve stosu oplackali od naroda i vratiti narodu Njima mjesto je iza brave dozivota ,sve do treceg koljena treba oduzeti sve ili tako ili predati im to zvano RS i jasno i glasno Reci narodu u RS i svetu da nezalazi u tu kriminalnu tvorevinu .Mozda se pojavi Neki oslobodilac I oslobodi to jednog dana Ali za sada je tako

ODGOVORITE
Name

Sine

15.12.2023 11:31

Pa naravno dobro im doslo da drpe lovu na tenderima...

ODGOVORITE
Name

Draško iz BL

15.12.2023 13:36

Petroviću evo ti savjet. Izbaci na ulicu fotelje i sav mobilijar Djurdjevica i ukini isplatu plate, a onda mu reci da sazove Skupstinu i izglasa sve tacke koje odbacuju. Ostro sa bitangama jer drugo ne znaju.

ODGOVORITE
Name

Ceca

15.12.2023 16:49

Imaju gradjani video zapis skole u Suhom polju ,trebao bi neko iz ministarstva da ode da vidi cudo nevidjeno,polomljene stolice klupe umazane zidove,crni parket,stepenice,poljski wc itd

ODGOVORITE