Највећи годишњи раст профита

Наша Банка а. д. Бања Лука је у 2022. и текућој години остварила веома запажене резултате. Из ове банке наводе да су успјеси резултат јасних, временски уоквирених и реално постављених циљева, повезаних са  пословном стратегијом.

Република Српска 12.12.2023 | 15:06
Највећи годишњи раст профита

Добри пословни резултати, имплементација Цоре Банкинг Система, Виса принципал чланство, промјена власништва разлози су због којих се данас у Бањалуци јавности обратио предсједник Управе Наше Банке Дејан Вуклишевић. Наводи да је Наша Банка прва почела са емитовањем ЕСГ обвезница.

„Циљ ових обвезница је прикупљање средстава, капитално јачање ове банке и прикупљање средстава за декарбонизацију, односно смањења ЦО2 у атмосфери. Овдје се не ради само о емисји обвезница које ће смањити емитовање ЦО2 у атмосфери путем кредитних производа, како ћемо ми репласирати прикупљена средства, него се ради о промовисању ЕСГ принципа“, изјавио је Дејан Вуклишевић, предсједник Управе Наше Банке.

Срђан Шупут директор Агенције за банкарство Републике Српске, каже је Наша Банка направила озбиљне искораке на тржишту.

„Ова банка је у протеклих неколико година урадила 3 или 4 докапитализације. Ојачан је капитал банке, она остварује профит и сав профит задржава у капитал. Власнику није циљ да профит исплати, него да ојача свој капитал и позицију банке“, Срђан Шупут, директор Агенције за банкарство Републике Српске.

Са конференције је поручено да је друштвено одговорно пословање императив Наше Банке.

(ПР)