Najveći godišnji rast profita

Naša Banka a. d. Banja Luka je u 2022. i tekućoj godini ostvarila veoma zapažene rezultate. Iz ove banke navode da su uspjesi rezultat jasnih, vremenski uokvirenih i realno postavljenih ciljeva, povezanih sa  poslovnom strategijom.

Republika Srpska 12.12.2023 | 15:06
Najveći godišnji rast profita

Dobri poslovni rezultati, implementacija Core Banking Sistema, Visa principal članstvo, promjena vlasništva razlozi su zbog kojih se danas u Banjaluci javnosti obratio predsjednik Uprave Naše Banke Dejan Vuklišević. Navodi da je Naša Banka prva počela sa emitovanjem ESG obveznica.

„Cilj ovih obveznica je prikupljanje sredstava, kapitalno jačanje ove banke i prikupljanje sredstava za dekarbonizaciju, odnosno smanjenja CO2 u atmosferi. Ovdje se ne radi samo o emisji obveznica koje će smanjiti emitovanje CO2 u atmosferi putem kreditnih proizvoda, kako ćemo mi replasirati prikupljena sredstva, nego se radi o promovisanju ESG principa“, izjavio je Dejan Vuklišević, predsjednik Uprave Naše Banke.

Srđan Šuput direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, kaže je Naša Banka napravila ozbiljne iskorake na tržištu.

„Ova banka je u proteklih nekoliko godina uradila 3 ili 4 dokapitalizacije. Ojačan je kapital banke, ona ostvaruje profit i sav profit zadržava u kapital. Vlasniku nije cilj da profit isplati, nego da ojača svoj kapital i poziciju banke“, Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Sa konferencije je poručeno da je društveno odgovorno poslovanje imperativ Naše Banke.

(PR)