ЦГ: Усвојен закон о спречавању прања новца

- Скупштина Црне Горе усвојила је Закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма, као и Закон о измјенама и допунама Кривичног законика Црне Горе.

Регион 12.12.2023 | 08:36
ЦГ: Усвојен закон о спречавању прања новца

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић рекао је да је циљ закона да буду елиминисане уочене слабости у области спречавања прања новца и финансирања тероризма.

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић навео је да ће рјешења предвиђена Законом о спречавању прања новца и финансирања тероризма директно утицати на државне органе јер ће бити строжи услови и смањена могућност прања новца и финансирања тероризма код обвезника у Црној Гори.

Он је навео да је Приједлогом закона извршено усклађивање са међународним стандардима у области спречавања прања новца и финансирања тероризма, као и са стандардима ЕУ.

Министар правде Црне Горе Андреј Миловић истакао је да је приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Црне Горе добио одличне оцјене од Европске комисије.

Наставак засједања је данас у 12.00 часова, а на дневном реду ће се наћи 20 приједлога закона и одлука. 

(Срна) Фото: СЦГ 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

12.12.2023 09:49

Црна Гора ће се извући промјеном своје криминалне власти од своји катастрофални проблема , а ми у РС отишли смо са бурлом код свега с.......г за будући педесет година у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

12.12.2023 11:00

Како год окренеш код ових се нешто и дешава па и у Србији али БиХ тавори мртвијем сном у каљуги свога криминала и корупције. Ништа позитивно и ништа продуктивно да ураде силни политичари а има их хвала богу за извоз. Све го лопов дошао на власт преко Партија и водја, ни зубе нису имали времена да поправе, још бришу бале рукавима, сикцу кад говоре а саставити реценицу никако да успију. Народ клања по дзамијама, моли се по црквама ал они грабе и краду немилице јер шта друго да раде кад само то знају. Дипломе су покуповали али их не смију окацити на зид ако неко приупита гдје су ти јарани са факса шта да кажу? Немају ни стида ни образа, гурају се напријед и клицу водјама па их проглашавају и боговима. Са таквима овај народ покушава да живи и ствара али блато или глиб је све дубљи и тези.

ОДГОВОРИТЕ