CG: Usvojen zakon o sprečavanju pranja novca

- Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore.

Region 12.12.2023 | 08:36
CG: Usvojen zakon o sprečavanju pranja novca

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da je cilj zakona da budu eliminisane uočene slabosti u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović naveo je da će rješenja predviđena Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma direktno uticati na državne organe jer će biti stroži uslovi i smanjena mogućnost pranja novca i finansiranja terorizma kod obveznika u Crnoj Gori.

On je naveo da je Prijedlogom zakona izvršeno usklađivanje sa međunarodnim standardima u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, kao i sa standardima EU.

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović istakao je da je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore dobio odlične ocjene od Evropske komisije.

Nastavak zasjedanja je danas u 12.00 časova, a na dnevnom redu će se naći 20 prijedloga zakona i odluka. 

(Srna) Foto: SCG 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

12.12.2023 09:49

Crna Gora će se izvući promjenom svoje kriminalne vlasti od svoji katastrofalni problema , a mi u RS otišli smo sa burlom kod svega s.......g za budući pedeset godina u RS.

ODGOVORITE
Name

Eto

12.12.2023 11:00

Kako god okreneš kod ovih se nešto i dešava pa i u Srbiji ali BiH tavori mrtvijem snom u kaljugi svoga kriminala i korupcije. Ništa pozitivno i ništa produktivno da urade silni političari a ima ih hvala bogu za izvoz. Sve go lopov došao na vlast preko Partija i vodja, ni zube nisu imali vremena da poprave, još brišu bale rukavima, sikcu kad govore a sastaviti recenicu nikako da uspiju. Narod klanja po dzamijama, moli se po crkvama al oni grabe i kradu nemilice jer šta drugo da rade kad samo to znaju. Diplome su pokupovali ali ih ne smiju okaciti na zid ako neko priupita gdje su ti jarani sa faksa šta da kažu? Nemaju ni stida ni obraza, guraju se naprijed i klicu vodjama pa ih proglašavaju i bogovima. Sa takvima ovaj narod pokušava da živi i stvara ali blato ili glib je sve dublji i tezi.

ODGOVORITE