Вучић са Алијевим у Нишу на приказу наоружања ВС

- Председник Србије Александар Вучић прусуствује данас у Нишу, заједно са председником Азербејџана Илхамом Алијевим, приказу наоружања и способности специјалних јединица Војске Србије.

Србија 10.12.2023 | 14:53
Вучић са Алијевим у Нишу на приказу наоружања ВС

На војном аеродрому "Наредник- пилот Михајло Петровић" у Нишу представљени су   противдронски ПВО системи, беспилотне и управљане ваздухопловне и земаљске борбене платформе, а своју способност представиће 63. падобранска бригада и друге специјалне јединице.

Присуствују и министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, као и министар финансија Синиша Мали и министар спољних послова Ивица Дачић.

На аеродрому биће изведен прказ ПАСАРС-16 у различитим варијантама са антиндрон системом: ПАСАРС - Мистрал, четвороцевац, са новоразвијеним ракетама земља - ваздух, радар и ометач и ПАСАРС - 16, "нулта" серија.

Затим биће приказана убојна средства ракете земља - ваздух РЛН-РФ и РЛН-ТК и нове ракете ваздух - земља, ракете АЛАС и  Лоитеринг муниција ГАВРАН.

Војска Србије приказаће и беспилотне летелице ПЕГАЗ, СЕНКА са земаљским станицом, Систем РВМЛ-02, ВРАБАЦ, Килер дрон ОСИЦА, Наоружани дрон ОБАД и наоружани мини КВАДРИКОПТЕР.

На Војном аеродрму биће и приказане и копнене беспосадне платформе Мали Милош В2, Мали Милош В1, Мали Милош логистицки, Мали Милош ултра лаки и Земаљска безпосадна платформа МФ Ниш.

Након тога Војска Србије представиће и Систем за управљање ватром минобацача.

И 63. падобранска бригада извешће приказ вертикалног и хоризонталног маневра са хеликоптером Х-145,  Ми-35М, Ми-17 и Ми-8, модуларног теренског возила МТВ, борбених возила Милош 4x4 и Хамер.

Након тога своје способности представиће и 72. бригада за специјалне операције употребом хеликоптера М-17 и даљински управљиве беспосадне платформе Мали Милош Н/В1.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xxx

10.12.2023 16:23

А ста реци Србија постаје велесила ако вак настави брзоце доци меду 20. у свету. Давно је била 57. на свету. Само напред Вуцицу. Подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yyy

10.12.2023 18:53

Која си ти будалетина чуј сила? 🤣

Name

Хвала богу

10.12.2023 17:21

Хвала богу. Није био додик и пејина унука жељка са Вучићом.Они се тако њему прикантаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алиен66

10.12.2023 18:25

Гдје је Бурле? Ово је била прилика да трази неки кредит. А нема га ни на Романији. Ни код поцасног конзулата. Да није стварно пустен низ воду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија и блеф

10.12.2023 18:58

А гдје је овдје 'наш' прецедник додикмилораде..??!! Могао се ту састати са својим великим јараном Алејевим, 'проћи' кроз пројекте којих нема, договорити будуће којих такође бити неће. И још једну рецку ударити на своју страну, подичити се подршком све бројнијих земаља, послати поруку народу. Све се то могло, али га не позваше. Дошао би он и поред бројних раније преузетих обавеза.

ОДГОВОРИТЕ