Vučić sa Alijevim u Nišu na prikazu naoružanja VS

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prusustvuje danas u Nišu, zajedno sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, prikazu naoružanja i sposobnosti specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Srbija 10.12.2023 | 14:53
Vučić sa Alijevim u Nišu na prikazu naoružanja VS

Na vojnom aerodromu "Narednik- pilot Mihajlo Petrović" u Nišu predstavljeni su   protivdronski PVO sistemi, bespilotne i upravljane vazduhoplovne i zemaljske borbene platforme, a svoju sposobnost predstaviće 63. padobranska brigada i druge specijalne jedinice.

Prisustvuju i ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na aerodromu biće izveden prkaz PASARS-16 u različitim varijantama sa antindron sistemom: PASARS - Mistral, četvorocevac, sa novorazvijenim raketama zemlja - vazduh, radar i ometač i PASARS - 16, "nulta" serija.

Zatim biće prikazana ubojna sredstva rakete zemlja - vazduh RLN-RF i RLN-TK i nove rakete vazduh - zemlja, rakete ALAS i  Loitering municija GAVRAN.

Vojska Srbije prikazaće i bespilotne letelice PEGAZ, SENKA sa zemaljskim stanicom, Sistem RVML-02, VRABAC, Kiler dron OSICA, Naoružani dron OBAD i naoružani mini KVADRIKOPTER.

Na Vojnom aerodrmu biće i prikazane i kopnene besposadne platforme Mali Miloš V2, Mali Miloš V1, Mali Miloš logisticki, Mali Miloš ultra laki i Zemaljska bezposadna platforma MF Niš.

Nakon toga Vojska Srbije predstaviće i Sistem za upravljanje vatrom minobacača.

I 63. padobranska brigada izvešće prikaz vertikalnog i horizontalnog manevra sa helikopterom H-145,  Mi-35M, Mi-17 i Mi-8, modularnog terenskog vozila MTV, borbenih vozila Miloš 4x4 i Hamer.

Nakon toga svoje sposobnosti predstaviće i 72. brigada za specijalne operacije upotrebom helikoptera M-17 i daljinski upravljive besposadne platforme Mali Miloš N/V1.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xxx

10.12.2023 16:23

A sta reci Srbija postaje velesila ako vak nastavi brzoce doci medu 20. u svetu. Davno je bila 57. na svetu. Samo napred Vucicu. Podrska

ODGOVORITE
Name

Yyy

10.12.2023 18:53

Koja si ti budaletina čuj sila? 🤣

Name

Хвала богу

10.12.2023 17:21

Хвала богу. Није био додик и пејина унука жељка са Вучићом.Они се тако њему прикантаре.

ODGOVORITE
Name

Alien66

10.12.2023 18:25

Gdje je Burle? Ovo je bila prilika da trazi neki kredit. A nema ga ni na Romaniji. Ni kod pocasnog konzulata. Da nije stvarno pusten niz vodu?

ODGOVORITE
Name

Demagogija i blef

10.12.2023 18:58

A gdje je ovdje 'naš' precednik dodikmilorade..??!! Mogao se tu sastati sa svojim velikim jaranom Alejevim, 'proći' kroz projekte kojih nema, dogovoriti buduće kojih takođe biti neće. I još jednu recku udariti na svoju stranu, podičiti se podrškom sve brojnijih zemalja, poslati poruku narodu. Sve se to moglo, ali ga ne pozvaše. Došao bi on i pored brojnih ranije preuzetih obaveza.

ODGOVORITE