Имунитет политичара значи амнестија од криминала...

Иза борбе за Републику Српску и њена дејтонска овлашћења не смију се скривати криминалне намјере.

Република Српска 10.12.2023 | 11:10
Имунитет политичара значи амнестија од криминала...

Апсолутно је недопустиво извршној власти дати општи имунитет од кривичног гоњења јер то значи амнестију од криминала, корупције и злоупотреба положаја, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.

"Слажем се да имунитет од кривичног гоњења имају сви функционери с јавним овлашћењима за провођење закона Народне скупштине Републике Српске којим се одбацују октроисани ставови Кристијана Шмита, који није именован у складу с Дејтонским мировним споразумом, или закони ОХР-а генерално. Али, недопустиво се скривати иза Шмита да би се легализовао криминал'', став је предсједника СДС-а Милана Миличевића о Нацрту закона о имунитету који ће се наћи на сједници Народне скупштине.

Иза борбе за Републику Српску и њена дејтонска овлашћења, истиче он, не смију се скривати криминалне намјере.

''Прихватамо да сви имају имунитет од Кристијана Шмита и ОХР-а, али ћемо се и успротивити да министри имају имунитет за криминал и корупцију.

Дакле, ако је предлагачу закона стало да заштитимо Републику Српску од самовоље Кристијана Шмита, да не дозволимо њену дерогацију наметањем нелегалних закона, као и да заштитимо све оне који кроз обављање својих послова реализују такве акте Народне скупштине, онда ће прихватити  брисање имунитета за кривично гоњење по свим питањима у оквиру дужности'', објашњава предсједник СДС-а Милан Миличевић.

Уколико то одбију, закључује он, онда ће показати по ко зна који пут да је њихов патриотизам лажан и да га злоупотребљавају само ради личне користи.

(БН) Фото: БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

борац

10.12.2023 13:52

Не критикуј Милане требаце и теби тај закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

10.12.2023 14:06

Сви ви имате ораха у дзепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2023 14:14

Нетачно! Имунитет служи само ако се неком ставља на терет изнешено мишљење вршећи своју дужност или приликим гласања! Имунитет није општа препрека за кривично гоњење, тако да онај ко својим поступцима узрокује неко кривично дјело које је кажњиво по залону, тај одговара за такво кривично дјело као и свако други!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

10.12.2023 14:25

Сах-мат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

10.12.2023 15:33

ништа им не можете, само ДРЕЧИТЕ из фотеља а они све жешће хапају, кад сте дозволили крађу избора, ништа од вас, само је Вукан прави ТРИБУН у борби противу лопова Додиговаца. Додиг вас купује као на пијаци са покрадених 7 милијарди КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

10.12.2023 15:47

Милане зове те Миле казе да је тај закон у интересу и одбрану Републике Србске.Спреми фасцикл и код Миле да браните Србску,увијек си подрзавао све сто је у интересу Републике Србске није ваљда да ти се два пута мора говорити.Мозда постанес премијер као Ана Брнабиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2023 19:00

Овај је прави онај комунистички демагог..падај кишо али да ја не покиснем,таква му је зивотна филозофија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

10.12.2023 19:30

-Боли ме! -Што те боли? -Све ме боли. -Што све? -Боли ме неправда. Боли ме људска злоба. Боли ме завист и невјера Боли ме неискреност и неистина. Боли ме охолост. Све ме боли што ме окружује. Све ме вриједза и осијецам да губим снагу. -Зашто те то боли? -Зато! Зато јер је то постало нормално. Нормално је да се вриједза и омаловажава. Нормално је да се мрзи. Нормално је да се клевеће и лаже. Нормално је некога ставити на стуб срама. Нормално је разголити и лишити некога чиста образа. Нормално је бити злобан. Зато ме боли! -Ако те ја послушам и будем ту с тобом. Поред тебе. Хоће ли те проћи? -Можда. Пробај. Буди ту. Проћи ће ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

10.12.2023 21:44

Иди цовеце у медицину не баста ти ово

ОДГОВОРИТЕ