Imunitet političara znači amnestija od kriminala...

Iza borbe za Republiku Srpsku i njena dejtonska ovlašćenja ne smiju se skrivati kriminalne namjere.

Republika Srpska 10.12.2023 | 11:10
Imunitet političara znači amnestija od kriminala...

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije i zloupotreba položaja, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

"Slažem se da imunitet od krivičnog gonjenja imaju svi funkcioneri s javnim ovlašćenjima za provođenje zakona Narodne skupštine Republike Srpske kojim se odbacuju oktroisani stavovi Кristijana Šmita, koji nije imenovan u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, ili zakoni OHR-a generalno. Ali, nedopustivo se skrivati iza Šmita da bi se legalizovao kriminal'', stav je predsjednika SDS-a Milana Miličevića o Nacrtu zakona o imunitetu koji će se naći na sjednici Narodne skupštine.

Iza borbe za Republiku Srpsku i njena dejtonska ovlašćenja, ističe on, ne smiju se skrivati kriminalne namjere.

''Prihvatamo da svi imaju imunitet od Кristijana Šmita i OHR-a, ali ćemo se i usprotiviti da ministri imaju imunitet za kriminal i korupciju.

Dakle, ako je predlagaču zakona stalo da zaštitimo Republiku Srpsku od samovolje Кristijana Šmita, da ne dozvolimo njenu derogaciju nametanjem nelegalnih zakona, kao i da zaštitimo sve one koji kroz obavljanje svojih poslova realizuju takve akte Narodne skupštine, onda će prihvatiti  brisanje imuniteta za krivično gonjenje po svim pitanjima u okviru dužnosti'', objašnjava predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Ukoliko to odbiju, zaključuje on, onda će pokazati po ko zna koji put da je njihov patriotizam lažan i da ga zloupotrebljavaju samo radi lične koristi.

(BN) Foto: BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

borac

10.12.2023 13:52

Ne kritikuj Milane trebace i tebi taj zakon.

ODGOVORITE
Name

As

10.12.2023 14:06

Svi vi imate oraha u dzepu.

ODGOVORITE
Name

Re

10.12.2023 14:14

Netačno! Imunitet služi samo ako se nekom stavlja na teret iznešeno mišljenje vršeći svoju dužnost ili prilikim glasanja! Imunitet nije opšta prepreka za krivično gonjenje, tako da onaj ko svojim postupcima uzrokuje neko krivično djelo koje je kažnjivo po zalonu, taj odgovara za takvo krivično djelo kao i svako drugi!

ODGOVORITE
Name

Sudija

10.12.2023 14:25

Sah-mat

ODGOVORITE
Name

Apis

10.12.2023 15:33

ništa im ne možete, samo DREČITE iz fotelja a oni sve žešće hapaju, kad ste dozvolili krađu izbora, ništa od vas, samo je Vukan pravi TRIBUN u borbi protivu lopova Dodigovaca. Dodig vas kupuje kao na pijaci sa pokradenih 7 milijardi KM.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

10.12.2023 15:47

Milane zove te Mile kaze da je taj zakon u interesu i odbranu Republike Srbske.Spremi fascikl i kod Mile da branite Srbsku,uvijek si podrzavao sve sto je u interesu Republike Srbske nije valjda da ti se dva puta mora govoriti.Mozda postanes premijer kao Ana Brnabic.

ODGOVORITE
Name

re

10.12.2023 19:00

Ovaj je pravi onaj komunistički demagog..padaj kišo ali da ja ne pokisnem,takva mu je zivotna filozofija

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

10.12.2023 19:30

-Boli me! -Što te boli? -Sve me boli. -Što sve? -Boli me nepravda. Boli me ljudska zloba. Boli me zavist i nevjera Boli me neiskrenost i neistina. Boli me oholost. Sve me boli što me okružuje. Sve me vrijedza i osijecam da gubim snagu. -Zašto te to boli? -Zato! Zato jer je to postalo normalno. Normalno je da se vrijedza i omalovažava. Normalno je da se mrzi. Normalno je da se kleveće i laže. Normalno je nekoga staviti na stub srama. Normalno je razgoliti i lišiti nekoga čista obraza. Normalno je biti zloban. Zato me boli! -Ako te ja poslušam i budem tu s tobom. Pored tebe. Hoće li te proći? -Možda. Probaj. Budi tu. Proći će me.

ODGOVORITE
Name

Joja

10.12.2023 21:44

Idi covece u medicinu ne basta ti ovo

ODGOVORITE