Једномјесечни притвор за троје пореских инспектора

- Окружни суд у Бањалуци одредио је данас једномјесечни притвор за инспекторе Пореске управе Републике Српске Игора Граховца, Драгослава Тубића и Снежану Драгичевић-Митровић.

Република Српска 08.12.2023 | 20:43
Једномјесечни притвор за троје пореских инспектора

Из овог суда је саопштено да је притвор одређен због сумње да је Граховац починио кривично дјело трговина утицајем, а остали осумњичени кривично дјело примање мита.

Републичко јавно тужилаштво предложило је претходно Окружном суду у Бањалуци да одреди притвор овим инспекторима Пореске управе због сумње да су починили кривична дјела која им се стављају на терет.

Граховац је осумњичен да је од 7. новембра до 6. децембра, као овлаштено службено лице Пореске управе, посредовао да инспектори Тубић и Митровићева самосталном предузетнику из Бањалуке не обрачунају пуни износ посебног пореза на увећање имовине, навели су из Републичког јавног тужилаштва.

Тубићу и Митровићевој ставља се на терет да су починили кривично дјело примање мита тако што су у овом периоду, као овлаштена службена лица, лично или преко Граховца, захтијевали новац од оштећене и њеног супруга како им не би обрачунали посебан порез на увећање имовине у пуном износу.

Они су 6. децембра од супруга оштећене, након састанка у кафе бару у Бањалуци, примили захтијевани износ од 5.000 КМ.

Порески инспектори ухапшени су у сриједу, 6. децембра, на подручју Бањалуке у акцији под кодним називом "Афродита" током које су извршени претреси на неколико локација у граду. 

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гандаф

09.12.2023 07:35

Могу реци срам да их буде имати такве послове и хоце јос, цеститам полициј јер видим да добро раде свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пискавица

09.12.2023 08:33

Снежана Мало ти је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамно@

09.12.2023 11:02

Хапсе Срби Србе!? Срам да вас буде! Треба да их пустите, јер су Срби! Ако су шта скривили, ттеба да им се опрости. Нису они криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алави

09.12.2023 12:43

Проклетињаа! Увек малооо проклети били! Олос на све стране хара!

ОДГОВОРИТЕ