Jednomjesečni pritvor za troje poreskih inspektora

- Okružni sud u Banjaluci odredio je danas jednomjesečni pritvor za inspektore Poreske uprave Republike Srpske Igora Grahovca, Dragoslava Tubića i Snežanu Dragičević-Mitrović.

Republika Srpska 08.12.2023 | 20:43
Jednomjesečni pritvor za troje poreskih inspektora

Iz ovog suda je saopšteno da je pritvor određen zbog sumnje da je Grahovac počinio krivično djelo trgovina uticajem, a ostali osumnjičeni krivično djelo primanje mita.

Republičko javno tužilaštvo predložilo je prethodno Okružnom sudu u Banjaluci da odredi pritvor ovim inspektorima Poreske uprave zbog sumnje da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Grahovac je osumnjičen da je od 7. novembra do 6. decembra, kao ovlašteno službeno lice Poreske uprave, posredovao da inspektori Tubić i Mitrovićeva samostalnom preduzetniku iz Banjaluke ne obračunaju puni iznos posebnog poreza na uvećanje imovine, naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Tubiću i Mitrovićevoj stavlja se na teret da su počinili krivično djelo primanje mita tako što su u ovom periodu, kao ovlaštena službena lica, lično ili preko Grahovca, zahtijevali novac od oštećene i njenog supruga kako im ne bi obračunali poseban porez na uvećanje imovine u punom iznosu.

Oni su 6. decembra od supruga oštećene, nakon sastanka u kafe baru u Banjaluci, primili zahtijevani iznos od 5.000 КM.

Poreski inspektori uhapšeni su u srijedu, 6. decembra, na području Banjaluke u akciji pod kodnim nazivom "Afrodita" tokom koje su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija u gradu. 

(Srna) Foto: Ilustracija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gandaf

09.12.2023 07:35

Mogu reci sram da ih bude imati takve poslove i hoce jos, cestitam policij jer vidim da dobro rade svoj posao.

ODGOVORITE
Name

Piskavica

09.12.2023 08:33

Snežana Malo ti je

ODGOVORITE
Name

Sramno@

09.12.2023 11:02

Hapse Srbi Srbe!? Sram da vas bude! Treba da ih pustite, jer su Srbi! Ako su šta skrivili, tteba da im se oprosti. Nisu oni krivi.

ODGOVORITE
Name

Alavi

09.12.2023 12:43

Prokletinjaa! Uvek malooo prokleti bili! Olos na sve strane hara!

ODGOVORITE