У буџету Добоја велика рупа од шест милиона КМ

– Руководство града Добоја за девет мјесеци ове године направило је буџетски дефицит од скоро шест милиона марака, показује Извјештај о извршењу буџета који ће се пред одборницима наћи на наредном скупштинском засједању.

Република Српска 07.12.2023 | 18:40
У буџету Добоја велика рупа од шест милиона КМ

То се десило јер прикупљање новца у буџет не иде планираном динамиком.

Тачније у плану за прва три квартала је дошло до пада планираних прихода за 33 одсто док се на другој страни троши мимо плана.

У том периоду у градску касу се слило 41,34 млиона КМ док је потрошено 47,3 млиона КМ, па је буџетски дефицит 5.957.246 КМ.

Више од планираног потрошено је на плате и лична примања запослених, на судске трошкове, репрезентацију, организацију манифестација и пријеме, путовања и смјештај, комуналне услуге, услуге за текуће одржавање.

Прекорачена је и планирана потрошња по питању грантова спортским и омладинским организацијама, удружењима у области културе, вјерским организацијама, националним мањинама.

 

„У наредном периоду потребно је предузети мјере на свођење расхода у оквире планираних, а прије свих се то односи на потрошачке јединице и буџетске кориснике и њихове позиције код којих је извршење значајно изнад планираног за девет мјесеци текуће године“, закључују аутори документа.

Наводе да ће Одјељење за финансије у наредном периоду бити задужено за одржавање буџетске равнотеже, и усклађивања између прихода и расхода.

(Цапитал) Фото: Цапитал

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Србо

07.12.2023 18:48

Шта је то ситница, Распоп нека прода ону земљу у Станарима, што је кукао док је био у СДС, Омер нек не бјежи на Озрен, често а лујка нека смањи са пивом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

07.12.2023 19:12

И не био дефицит, једна "екипа" сваке седмице иде у Београд службеним аутом Града Добој на утакмице Црвене Звезде, вјерујем и да дневнице наплаћују за тај "посао".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

07.12.2023 19:20

Па шта очекујете од сиромашног народаПала куповна моће нема се пара и нормално мањи приходи ал је зато повечан број администрације и њихове платеОни су себи сврхаПолако и њима че убрзо доћи црни петак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

07.12.2023 19:23

Веома је лако закљуцити да су ово опране паре, све ове ставке побројане су прање пара. И неце нико одговарати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

07.12.2023 19:38

Па дали постоји бар један град у коме ова најезда скакаваца,СНСД, послује како треба? Ста ради полиција, пореска иностале слизбе дрзавне управе? Схватају ли ти лопови да це једног дана доци крqј тоталној анархији и крадји?

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

08.12.2023 12:36

Полиција ради оно ŝто им се у црвеном комитету заповиди и одобри. Зато нам и јест овако.

Name

РУС

07.12.2023 20:43

Па шта. И наш начелник Цицко је направио мањак у буџету Сокоца за само 2.100.000 па ником ништа. Радници плату нису примили 8 мјесеци па опет ником ништа. Све што више украду и потроше њима биља а народу како буде, и опет ником ништа. Е а зато кад неко у шуми натовари метар дрва да се угрије у кући тад све функционише и полиција и суд и одмах у затвор. И опет народ ништа. Па докле народе мој ником ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В045

09.12.2023 21:50

Нису ови Додиковци они су СДС од 1990. Године и од тада уништавају Добој. Сада им се и додо придружио да докрајче све што има у Добоју продају све што имају продати,порушише све што вриједи, неписмени од неписмених сви постали школовани за вријеме рата. А зато сви имају станове у Београду на води. Уживају све ће то народ позлатити

ОДГОВОРИТЕ