Саслушан мушкарац који је возио убицу дјевојчице Вање

Стефан Димковски који је возио Љупчета Палевског-Палча на релацији Београд-Бугарска-Турска негирао је да је у том тренутку знао да се у његовом аутомобилу налази особа осумњичена за убиство 14-годишње Вање Горчевске (Ђорчевске) и 74-годишњег Панчеа Жежовског.

Регион 06.12.2023 | 14:40
Саслушан мушкарац који је возио убицу дјевојчице Вање

Он је полицији тврдио да је за Палчову умијешаност у убиства сазнао 3. децембра датума када је Тужилаштво саопштило да су Горчевска и Жежовски убијени, као и податак да је организатор и реализатор био је Палчо.

Палчов превозник је на друштвеним мрежама подијелио и фотографију из Турске, која је објављена 3. децембра, али ујутру. Ово указује да је Палчо већ био у Турској када су јавност и институције почеле да траже његову одговорност. Министарство унутрашњих послова га је све вријеме пратило.

Ухапшени Стефан се такође жалио на одређену мјеру притвора. Реаговао је и када је заустављен на граници, а возило му је заплењено, док је у полицијској пратњи одведен у станицу, па у Скопље, сазнаје Скопље1. Он је полицији све испричао – описао је сваки тренутак проведен са Палчом – особом коју су институције истицале као креатора, организатора и реализатора убистава Панчеа и Вање, кажу извори из истраге.

Друштвеним мрежама кружи и фотографија возача и Палча, али Скопље1 није успио да утврди да ли је снимљена и подијељена у периоду када је осумњичени за организовање и извршење убистава био у бјекству.

Палчов помагач возио је бијели џип “ленд ровер”. Осумњиченог је возио преко граничних прелаза у Републици Бугарској, улазећи у Бугарску на ГП Калотини и на изласку на ГП Капитан Андреево (према Републици Турској). Одређен му је притвор од 48 сати.

За сада је познато и да је Палчо са својим адвокатом отишао из Македоније у Београд, који је у медијима подијелио да му је након сазнања да је осумњичен за два убиства написао поруку да се врати и да изјаву.

(Агенције)  Фото:Фацебоок

Коментари / 0

Оставите коментар