Saslušan muškarac koji je vozio ubicu djevojčice Vanje

Stefan Dimkovski koji je vozio Ljupčeta Palevskog-Palča na relaciji Beograd-Bugarska-Turska negirao je da je u tom trenutku znao da se u njegovom automobilu nalazi osoba osumnjičena za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Region 06.12.2023 | 14:40
Saslušan muškarac koji je vozio ubicu djevojčice Vanje

On je policiji tvrdio da je za Palčovu umiješanost u ubistva saznao 3. decembra datuma kada je Tužilaštvo saopštilo da su Gorčevska i Žežovski ubijeni, kao i podatak da je organizator i realizator bio je Palčo.

Palčov prevoznik je na društvenim mrežama podijelio i fotografiju iz Turske, koja je objavljena 3. decembra, ali ujutru. Ovo ukazuje da je Palčo već bio u Turskoj kada su javnost i institucije počele da traže njegovu odgovornost. Ministarstvo unutrašnjih poslova ga je sve vrijeme pratilo.

Uhapšeni Stefan se takođe žalio na određenu mjeru pritvora. Reagovao je i kada je zaustavljen na granici, a vozilo mu je zaplenjeno, dok je u policijskoj pratnji odveden u stanicu, pa u Skoplje, saznaje Skoplje1. On je policiji sve ispričao – opisao je svaki trenutak proveden sa Palčom – osobom koju su institucije isticale kao kreatora, organizatora i realizatora ubistava Pančea i Vanje, kažu izvori iz istrage.

Društvenim mrežama kruži i fotografija vozača i Palča, ali Skoplje1 nije uspio da utvrdi da li je snimljena i podijeljena u periodu kada je osumnjičeni za organizovanje i izvršenje ubistava bio u bjekstvu.

Palčov pomagač vozio je bijeli džip “lend rover”. Osumnjičenog je vozio preko graničnih prelaza u Republici Bugarskoj, ulazeći u Bugarsku na GP Кalotini i na izlasku na GP Кapitan Andreevo (prema Republici Turskoj). Određen mu je pritvor od 48 sati.

Za sada je poznato i da je Palčo sa svojim advokatom otišao iz Makedonije u Beograd, koji je u medijima podijelio da mu je nakon saznanja da je osumnjičen za dva ubistva napisao poruku da se vrati i da izjavu.

(Agencije)  Foto:Facebook

Komentari / 0

Ostavite komentar