Електронским путем до извода из матичних књига

Министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и директор Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић потписали су данас у Бањалуци Споразум о електронској размјени података.

Република Српска 06.12.2023 | 12:46
Електронским путем до извода из матичних књига

Споразумом је предвиђено да Фонд у поступцима за остваривање права и контроле корисника права из области дјечије заштите може електронским путем прибавити податке садржане у изводима из матичних књига рођених, вјенчаних, умрлих и држављана саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Ово ће допринијети већој ефикасности и економичности поступка које Фонд води, а истовремено лакшем остваривању права утврђених Законом о дјечијој заштити, јер ће грађани бити ослобођени прибављања ових докумената, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

- План је да се настави сарадња између наших институција и у наредном периоду створе претпоставке да грађани могу електронским путем поднијети захтјеве за остваривање појединих права из области дјечије заштите и реализовати их у што краћем року, као што је право за опрему новорођенчета и остала – рекла је Јујићева.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Савааа

06.12.2023 15:09

Папак министрица. Све сами купљени папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудо невидјено

06.12.2023 15:11

Не могу да верујем да су се сјетили у 21 вјеку. И сад је то неко чудо. Па то румуни раде тако већ 15 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

06.12.2023 16:05

О томе ви прицате 2 године па поцне једном са примјеном

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

06.12.2023 20:40

Вјероватно је ПРОИНТЕР плаћен да припреми и обезбједи терен.

ОДГОВОРИТЕ