Elektronskim putem do izvoda iz matičnih knjiga

Ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić i direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o elektronskoj razmjeni podataka.

Republika Srpska 06.12.2023 | 12:46
Elektronskim putem do izvoda iz matičnih knjiga

Sporazumom je predviđeno da Fond u postupcima za ostvarivanje prava i kontrole korisnika prava iz oblasti dječije zaštite može elektronskim putem pribaviti podatke sadržane u izvodima iz matičnih knjiga rođenih, vjenčanih, umrlih i državljana saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Ovo će doprinijeti većoj efikasnosti i ekonomičnosti postupka koje Fond vodi, a istovremeno lakšem ostvarivanju prava utvrđenih Zakonom o dječijoj zaštiti, jer će građani biti oslobođeni pribavljanja ovih dokumenata, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

- Plan je da se nastavi saradnja između naših institucija i u narednom periodu stvore pretpostavke da građani mogu elektronskim putem podnijeti zahtjeve za ostvarivanje pojedinih prava iz oblasti dječije zaštite i realizovati ih u što kraćem roku, kao što je pravo za opremu novorođenčeta i ostala – rekla je Jujićeva.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Savaaa

06.12.2023 15:09

Papak ministrica. Sve sami kupljeni papci.

ODGOVORITE
Name

Čudo nevidjeno

06.12.2023 15:11

Ne mogu da verujem da su se sjetili u 21 vjeku. I sad je to neko čudo. Pa to rumuni rade tako već 15 godina

ODGOVORITE
Name

Pa da

06.12.2023 16:05

O tome vi pricate 2 godine pa pocne jednom sa primjenom

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

06.12.2023 20:40

Vjerovatno je PROINTER plaćen da pripremi i obezbjedi teren.

ODGOVORITE