Детаљи хапшења осумњиченог за убиство Вање (14)

Љупчо Палевски-Палчо , осумњичени за убиство 14-годишње Вање Ђорђевске из Скопља и 74-годишњег Панчеа Жежовског у околини Велеса ухапшен је у Турској, потврдио је македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски.

Регион 06.12.2023 | 07:44
Детаљи хапшења осумњиченог за убиство Вање (14)

Поручио је да очекује да ће Палевски брзо бити изручен Сјеверној Македонији.

Спасовски је новинарима показао и потврду о хапшењу Палевског коју су добили од турског Интерпола.

- Македонија ових дана живи у дубокој жалости, главни организатор и непосредни извршилац ових злочина је ухваћен и лишен слободе у Турској. Очекујем да се поступак екстрадиције заврши што је брже могуће - рекао је Спасовски.

Македонски министар је навео да је осумњичени из Сјеверне Македоније побјегао у Србију, гдје је 30. новембра одсјео у хотелу у Београду.Затим га је особа из Скопља превезла из Београда преко Градине у Бугарску, одакле му је био организован пут до Турске.

Тамо је боравио у Баликеширу, а преко турских извора сазнали су да жели да оде у Истанбул.

-Ухапшен је док је ходао ауто-путем у Баликеширу јуче поподне-  навео је министар.

Македонски министар је захвалио полицијама Турске, Србије и Бугарске који су дали податке о кретању Палевског као и Хрватској која је самостално провјерила да ли је он у тој земљи, јер за њим постоји потјерница у Хрватској.

Спасовски је истакао да је Министарство унутрашњих послова поднијело кривичну пријаву на 100 страна која садржи доказе о умијешаности ухапшених особа.

Један од њих је осумњичен за убиство и отмицу, тројица за отмицу и саучесништво у убиству, а један за помагање, додао је министар.

Међу ухапшенима је и Вањин отац Александар Ђорђевски који је осумњичен да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Отац дјевојчице је на саслушању у Тужилаштву негирао кривицу и умијешаност у овај злочин.

Министар је додао да је сада случај у надлежности јавног тужилаштва.

Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски поручио је да ће за ова кривична дјела бити изречене најтеже казне.

Истакао је и да убијени мушкарац из Велеса није имао везе са дјевојчицом, али да му је због дуга узет аутомобил којим је она касније отета.

Четрнаестогодишња Вања Ђорчевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цијели регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тијело пронађено закопано недалеко од Скопља.

Монструозно убиство малољетне Вање узнемирило је грађане Северне Македоније и земаља региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу дјевојчице.

Вања Ђорђевска сахрањена је јуче на градском гробљу у Бутелу .

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

За

06.12.2023 07:51

Овакве монструме мало је и смртна казна а за оца дјевојцице дозивотна робија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Државна Безбједност

06.12.2023 08:25

Види се из авиона дјеловање службе ДБ. Те службе и праве највише проблема народима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

06.12.2023 08:52

Невјероватно да се пет људи удружило да уцјењује једну обичну жену која је продала стан и то отимајући дијете.Или су сви ретардирани или се ради о нечему другом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даворе

06.12.2023 12:12

То је тако,??Жалосно али истина,Криминалналци имају Власт,,а немају Душу и Осјећај,

Name

То је Монструм

06.12.2023 09:35

,Какву казну Монструм заслужује,Таква казна не постоји,Али што је најчудније,Народ се пита Шта са другим Монструмима који су Ту међу нама,шећу се пркосе,имате се пљачкају и даље чине Злодјела, један сам од Жртава,и Ништа Ко је убио Давида,ко је убио Џенана Ко ко ко ко све се зна и сви тајац, Правда за ЖРТВЕ Кривосуђа,и Власти,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је убио?

06.12.2023 10:20

Драгицевица је неко такодје убио али ми до данас незнамо КО? Такодје и прије давно Вукелица али КО? Па ко су ти који не дају Тужилаштвима и Судовима да раде слободно? Ко је толико моћан да може да зауставља процесе? КО?