Detalji hapšenja osumnjičenog za ubistvo Vanje (14)

Ljupčo Palevski-Palčo , osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog u okolini Velesa uhapšen je u Turskoj, potvrdio je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Region 06.12.2023 | 07:44
Detalji hapšenja osumnjičenog za ubistvo Vanje (14)

Poručio je da očekuje da će Palevski brzo biti izručen Sjevernoj Makedoniji.

Spasovski je novinarima pokazao i potvrdu o hapšenju Palevskog koju su dobili od turskog Interpola.

- Makedonija ovih dana živi u dubokoj žalosti, glavni organizator i neposredni izvršilac ovih zločina je uhvaćen i lišen slobode u Turskoj. Očekujem da se postupak ekstradicije završi što je brže moguće - rekao je Spasovski.

Makedonski ministar je naveo da je osumnjičeni iz Sjeverne Makedonije pobjegao u Srbiju, gdje je 30. novembra odsjeo u hotelu u Beogradu.Zatim ga je osoba iz Skoplja prevezla iz Beograda preko Gradine u Bugarsku, odakle mu je bio organizovan put do Turske.

Tamo je boravio u Balikeširu, a preko turskih izvora saznali su da želi da ode u Istanbul.

-Uhapšen je dok je hodao auto-putem u Balikeširu juče popodne-  naveo je ministar.

Makedonski ministar je zahvalio policijama Turske, Srbije i Bugarske koji su dali podatke o kretanju Palevskog kao i Hrvatskoj koja je samostalno provjerila da li je on u toj zemlji, jer za njim postoji potjernica u Hrvatskoj.

Spasovski je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnijelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umiješanosti uhapšenih osoba.

Jedan od njih je osumnjičen za ubistvo i otmicu, trojica za otmicu i saučesništvo u ubistvu, a jedan za pomaganje, dodao je ministar.

Među uhapšenima je i Vanjin otac Aleksandar Đorđevski koji je osumnjičen da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Otac djevojčice je na saslušanju u Tužilaštvu negirao krivicu i umiješanost u ovaj zločin.

Ministar je dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

Glavni javni tužilac Gavril Bubevski poručio je da će za ova krivična djela biti izrečene najteže kazne.

Istakao je i da ubijeni muškarac iz Velesa nije imao veze sa djevojčicom, ali da mu je zbog duga uzet automobil kojim je ona kasnije oteta.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo cijeli region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Monstruozno ubistvo maloljetne Vanje uznemirilo je građane Severne Makedonije i zemalja regiona, a na društvenim mrežama pokrenuta je peticija kojom se traži smrtna kazna za ubicu djevojčice.

Vanja Đorđevska sahranjena je juče na gradskom groblju u Butelu .

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Za

06.12.2023 07:51

Ovakve monstrume malo je i smrtna kazna a za oca djevojcice dozivotna robija

ODGOVORITE
Name

Državna Bezbjednost

06.12.2023 08:25

Vidi se iz aviona djelovanje službe DB. Te službe i prave najviše problema narodima.

ODGOVORITE
Name

Davor

06.12.2023 08:52

Nevjerovatno da se pet ljudi udružilo da ucjenjuje jednu običnu ženu koja je prodala stan i to otimajući dijete.Ili su svi retardirani ili se radi o nečemu drugom

ODGOVORITE
Name

Davore

06.12.2023 12:12

To je tako,??Žalosno ali istina,Kriminalnalci imaju Vlast,,a nemaju Dušu i Osjećaj,

Name

To je Monstrum

06.12.2023 09:35

,Kakvu kaznu Monstrum zaslužuje,Takva kazna ne postoji,Ali što je najčudnije,Narod se pita Šta sa drugim Monstrumima koji su Tu među nama,šeću se prkose,imate se pljačkaju i dalje čine Zlodjela, jedan sam od Žrtava,i Ništa Ko je ubio Davida,ko je ubio Dženana Ko ko ko ko sve se zna i svi tajac, Pravda za ŽRTVE Krivosuđa,i Vlasti,

ODGOVORITE
Name

Ko je ubio?

06.12.2023 10:20

Dragicevica je neko takodje ubio ali mi do danas neznamo KO? Takodje i prije davno Vukelica ali KO? Pa ko su ti koji ne daju Tužilaštvima i Sudovima da rade slobodno? Ko je toliko moćan da može da zaustavlja procese? KO?