Компанија Хемофарм представила мултимедијалну платформу

Компанија Хемофарм представила је и у Бањалуци  у студентском кампусу, своју јединствену „Стада еxпо“ мултимедијалну платформу посвећену одрживом развоју. Посјетиоци изложбе су имали прилику да виде кроз интерактивне приказе на који начин „Стада“ брине о одрживој будућности и како свако појединачно може да утиче на бољу будућност.

Република Српска 05.12.2023 | 18:26
Компанија Хемофарм представила мултимедијалну платформу

„Штада еxпо“ је мултимедијална изложба СТАДА групе која, кроз интерактивну и одрживу призму, приказује производне процесе у фармацеутској индустрији, те на едукативан и иновативан начин комбинује науку, технологију, а прије свега, људе који стоје иза читавог процеса.

„Иза нас се налази Штаде експо, то је један  модуларни мултимедијални изложбени систем. Састоји се од четири контејнера и интересантно је да су контејнери кориштени. Сваки од њих је прешао око два милиона километара, посјетио више од 20 земаља и на овај начин смо им дали неку нову сврху.сваки контејнер је опремљен мултимедијалним садржајем, ту се налази холограмска пројекција, ту су интерактивни лед панели, наочаре са виртуалном реалношћу, преко којих можете прошетати кроз наше производне погоне и сваки контејнер прича неку своју причу“, казао је директор Хемофарма Саша Урошевић.

Ово је мјесте гдје можемо да се састанемо и размислимо како и као појединац можемо да допринесемо одрживом развоју кроз рециклажу. Контејнери са мултимедијалном изложбом нису без разлога постављени у студентски кампус. То је мјесто гдје почине наша будућност и гдје се усвајају нова знања.

„Наш Универзитет се труди да иде у корак са савременим трендовима и у сваком случају смо отворени за све нове пројекте и идеје наших садашњих али и будућих , што у једну руку показује и Штада експо, гдје на неки начин ми показујемо и свој лични допринос очувању животне средине и друштва“ истиче Проф. Др Александар Остојић, проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета у Бањалуци.

Мултимедијална изложба биће постављена на спортским теренима у кампусу до петка.

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар