Kompanija Hemofarm predstavila multimedijalnu platformu

Kompanija Hemofarm predstavila je i u Banjaluci  u studentskom kampusu, svoju jedinstvenu „Stada expo“ multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju. Posjetioci izložbe su imali priliku da vide kroz interaktivne prikaze na koji način „Stada“ brine o održivoj budućnosti i kako svako pojedinačno može da utiče na bolju budućnost.

Republika Srpska 05.12.2023 | 18:26
Kompanija Hemofarm predstavila multimedijalnu platformu

„Štada expo“ je multimedijalna izložba STADA grupe koja, kroz interaktivnu i održivu prizmu, prikazuje proizvodne procese u farmaceutskoj industriji, te na edukativan i inovativan način kombinuje nauku, tehnologiju, a prije svega, ljude koji stoje iza čitavog procesa.

„Iza nas se nalazi Štade ekspo, to je jedan  modularni multimedijalni izložbeni sistem. Sastoji se od četiri kontejnera i interesantno je da su kontejneri korišteni. Svaki od njih je prešao oko dva miliona kilometara, posjetio više od 20 zemalja i na ovaj način smo im dali neku novu svrhu.svaki kontejner je opremljen multimedijalnim sadržajem, tu se nalazi hologramska projekcija, tu su interaktivni led paneli, naočare sa virtualnom realnošću, preko kojih možete prošetati kroz naše proizvodne pogone i svaki kontejner priča neku svoju priču“, kazao je direktor Hemofarma Saša Urošević.

Ovo je mjeste gdje možemo da se sastanemo i razmislimo kako i kao pojedinac možemo da doprinesemo održivom razvoju kroz reciklažu. Kontejneri sa multimedijalnom izložbom nisu bez razloga postavljeni u studentski kampus. To je mjesto gdje počine naša budućnost i gdje se usvajaju nova znanja.

„Naš Univerzitet se trudi da ide u korak sa savremenim trendovima i u svakom slučaju smo otvoreni za sve nove projekte i ideje naših sadašnjih ali i budućih , što u jednu ruku pokazuje i Štada ekspo, gdje na neki način mi pokazujemo i svoj lični doprinos očuvanju životne sredine i društva“ ističe Prof. Dr Aleksandar Ostojić, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjaluci.

Multimedijalna izložba biće postavljena na sportskim terenima u kampusu do petka.

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar