Отац В.Ђ. негирао да је одао податке о њеном кретању

- Отац убијене В.Ђ. (14) из Скопља Александар Ђорђевски негирао је данас на саслушању да је давао информације о њеном кретању главноосумњиченом Љупчу Палевском - Палчу, што је, према досадашњем току истраге, довело до њене отмице, а потом и убиства.

Регион 05.12.2023 | 16:48
Отац В.Ђ. негирао да је одао податке о њеном кретању

Информације о његовој умешаности у случај, државним органима дала су још тројица окривљених, којима је судија у претходном поступку већ одредио меру притвора, која би данас требало да буде продужена, али тек након што тужилаштво добије кривичну пријаву против њих, преноси А1он.

Оцу 14-годишње Вање јуче је одређена мера задржавања од 48 сати, за коју ће тужилаштво тражити продужење уколико и он буде обухваћен истрагом.

Четрнаестогодишња девојчица нестала је 27. новембра ујутру, а пронађена је убијена неколико дана касније. 

У околини Велеса пронађено је и тело П.Ж (74) из Велеса, чији је нестанак пријављен 24. новембра, а према званичним подацима исте особе су убиле и мушкарца и девојчицу.

Осумњичени Велибор Маневски, Влатко Кешишов и Боре Видевски налазе се у притвору, као и отац девојчице, док је за главноосумњиченим Љупчом Палевским расписана међународна потерница и коме је одређен притвор у одсуству, који ће почети да се примењује након што се он приведе.

 Девојчица је сахрањена данас на градском гробљу.

(Тањуг) Фото: Сцреенсхот 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нису Албанци?

05.12.2023 17:07

Срам вас било Македонци! Зар се тако поштује христова вјера? Породица је нешто за шта се даје живот! А не даје се живот исте крви за новац! Мислио сам да су Албанци али видим да нису. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ