Otac V.Đ. negirao da je odao podatke o njenom kretanju

- Otac ubijene V.Đ. (14) iz Skoplja Aleksandar Đorđevski negirao je danas na saslušanju da je davao informacije o njenom kretanju glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom - Palču, što je, prema dosadašnjem toku istrage, dovelo do njene otmice, a potom i ubistva.

Region 05.12.2023 | 16:48
Otac V.Đ. negirao da je odao podatke o njenom kretanju

Informacije o njegovoj umešanosti u slučaj, državnim organima dala su još trojica okrivljenih, kojima je sudija u prethodnom postupku već odredio meru pritvora, koja bi danas trebalo da bude produžena, ali tek nakon što tužilaštvo dobije krivičnu prijavu protiv njih, prenosi A1on.

Ocu 14-godišnje Vanje juče je određena mera zadržavanja od 48 sati, za koju će tužilaštvo tražiti produženje ukoliko i on bude obuhvaćen istragom.

Četrnaestogodišnja devojčica nestala je 27. novembra ujutru, a pronađena je ubijena nekoliko dana kasnije. 

U okolini Velesa pronađeno je i telo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, a prema zvaničnim podacima iste osobe su ubile i muškarca i devojčicu.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski nalaze se u pritvoru, kao i otac devojčice, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim raspisana međunarodna poternica i kome je određen pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon što se on privede.

 Devojčica je sahranjena danas na gradskom groblju.

(Tanjug) Foto: Screenshot 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nisu Albanci?

05.12.2023 17:07

Sram vas bilo Makedonci! Zar se tako poštuje hristova vjera? Porodica je nešto za šta se daje život! A ne daje se život iste krvi za novac! Mislio sam da su Albanci ali vidim da nisu. Sramota!

ODGOVORITE