Ратни војни инвалид Горан Вујичић треба помоћ

Након вишегодишњег живота у нехуманим стамбеним условима, ратни војни инвалид Горан Вујичић из Повелича код Српца ову зиму ће напокон дочекати под сигурним кровом над главом.

Република Српска 04.12.2023 | 22:03
Ратни војни инвалид Горан Вујичић треба помоћ

Захваљујући иницијативи мјесне борачке организације села организована  је хуманитарна акција на ријешавању стамбеног проблема  овог демобилисаног борца, који живи сам, нажалост, са само 70 КМ борачког додатка.

„Уз подршку Фонда солидарности Општинске  борачке организације, општине, приватне фирме „Агроунија“ и сабораца извршено је прекривање крова куће, промјењена столарија и обављени унутрашњии забнатски радови“, каже предсједник мјесне борачке организације Повелић Раденко Томаш.

Он додаје да ће се наставити пружање помоћи, јер Горан нема ни квалитетне кућанске ствари, као што је шпорет на дрво, кауч, фрижирер, сто и столице и апеловао на добре људе да се укључе у ову хуманитарну акцију. 

Подршку су обећали и предсједник Борачке организације Горан Плотан и представник Фонда солидарности Горан Тривуић, али наредне године,

„Наш Фонд је у два двогодишња циклуса реализовао  45 акција на рјешавању стамбених проблема демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, захваљујући великој солидарности градјана и  фирми“, каже предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан.

Ова активност биће настављена јер, нажалост,  још увијек има демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца  са стамбеним и другим  проблемима, тврде у борачкој организацији Српца.

(БН/С.К.) Фото: Уступљена фотографија  

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Економиста

04.12.2023 22:58

Ех да су ово усамљени случајеви човјек би рекао поткрала се грешка у систему , нажалост буквално на хиљаде бораца су тотално егзистенцијално угрожени .Проблем је што се агонија наставља ,. честитам људима који су помогли или желе помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

05.12.2023 08:59

То је вама васа борба дала да имате дезертера за маршала.Ма виле у руке па зна се гдје...🤬

Name

Ре

05.12.2023 10:04

Нека трази од Додика.

Name

РЕ

05.12.2023 10:13

Горици требају нове усне, не видим у чему је проблем!

Name

Истина

05.12.2023 07:29

Срамота а покрали милионе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

05.12.2023 07:44

Прије це му помоци из Федерације него наси Функционери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

05.12.2023 13:25

Хоце помоце ови из федерације онису за вријеме рата садили рузе по Батковицима иПодрињу

Name

Апис

05.12.2023 08:47

ништа вам не треба дати, укинути вам све приходе, кад се дизволили да вам пљачкаши све покрадоше, задужише РС, а тзв. ОПОЗИЦИЈА понекад ДРЕКНЕ ИЗ ФОТЕЉА,а РУЉА/НАРОД мумла и трпи пати. Додиг покрао 7 милијарди КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех тако

05.12.2023 09:27

Избјегли расељена породица Уцесници Рата тј Зртве рата! 27 година подстанари отисли у голууу Сиротињууууу!! Гледајуци Лоповску приватизацијууу мафију градј земљисну пљацку стољецаа корумпираних партијасааа са родбином кумовима подобнимааа зло невидјено урусили Систем институцијеее заробилиии!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помозите му

05.12.2023 10:17

Од борацког додатка нико и не треба да зиви. И само име казе да је додатак. Ако је инвалид, треба да је у инвалидској пензији, а ако мозе да ради било ста, треба да му се помогне да надје посао. Па нису ваљда борци оцекивали да це сви зивјети од борацког додатка. Рат је одавно заврсен, зивот иде даље, а то сто су на власти садисти, и особе које гледају да је само њима добро, не размисљајуци о свом народу, то је за клиницко разматрање. Или му дајте инвалидску, ако није у стању да ради, у висини која це му омогуцити нормалан зивот, или му дајте посао, али исто тако да од зараде мозе нормално да зиви. И наравно јос тај симболицни борацки додатак да се осјеца као заслузни борац који се патриотски одазвао у рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

05.12.2023 11:43

Оваквих припадника бораћке популације, бораца и РВИ војске РС, који живе само од бораћкога додатка на мјесечном нивоу и мизерне инвалиднине има поприлићан број, можемо са правом поставити питање гдје је власт, односно држава РС коју су ови борци створили,да помогне овој категорији становништва ? Зар се неби могао основати нпр.фонд председника или владе РС за помоћ социјално угроженим категоријама бораћке популације!??Како то до сада никоме од "великих патриота" из врха власти није пало на памет!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

наочале

05.12.2023 11:44

Како треба помоћ, није Југославија срушена да борци буду гладни, него нам је речено да ћемо јести златним кашикама и имати швајцарски стандард.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

05.12.2023 12:22

Свака цаст Борацкој Србац и Горану Плотану. Он ради постено и у интересу бораца, а не као многе друге опостинске борацке организације. И није ово први пут да помазу борце. Друга је ствар да то треба радити дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

05.12.2023 13:50

Ако је РВИ,зашто нема инвалиднину?Да неко није погрешио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

05.12.2023 16:20

Овде није циљ истина већ деградација свега кад је реч о Р Српској па и о РВИ-ма