Ratni vojni invalid Goran Vujičić treba pomoć

Nakon višegodišnjeg života u nehumanim stambenim uslovima, ratni vojni invalid Goran Vujičić iz Poveliča kod Srpca ovu zimu će napokon dočekati pod sigurnim krovom nad glavom.

Republika Srpska 04.12.2023 | 22:03
Ratni vojni invalid Goran Vujičić treba pomoć

Zahvaljujući inicijativi mjesne boračke organizacije sela organizovana  je humanitarna akcija na riješavanju stambenog problema  ovog demobilisanog borca, koji živi sam, nažalost, sa samo 70 KM boračkog dodatka.

„Uz podršku Fonda solidarnosti Opštinske  boračke organizacije, opštine, privatne firme „Agrounija“ i saboraca izvršeno je prekrivanje krova kuće, promjenjena stolarija i obavljeni unutrašnjii zabnatski radovi“, kaže predsjednik mjesne boračke organizacije Povelić Radenko Tomaš.

On dodaje da će se nastaviti pružanje pomoći, jer Goran nema ni kvalitetne kućanske stvari, kao što je šporet na drvo, kauč, frižirer, sto i stolice i apelovao na dobre ljude da se uključe u ovu humanitarnu akciju. 

Podršku su obećali i predsjednik Boračke organizacije Goran Plotan i predstavnik Fonda solidarnosti Goran Trivuić, ali naredne godine,

„Naš Fond je u dva dvogodišnja ciklusa realizovao  45 akcija na rješavanju stambenih problema demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, zahvaljujući velikoj solidarnosti gradjana i  firmi“, kaže predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan.

Ova aktivnost biće nastavljena jer, nažalost,  još uvijek ima demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca  sa stambenim i drugim  problemima, tvrde u boračkoj organizaciji Srpca.

(BN/S.K.) Foto: Ustupljena fotografija  

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ekonomista

04.12.2023 22:58

Eh da su ovo usamljeni slučajevi čovjek bi rekao potkrala se greška u sistemu , nažalost bukvalno na hiljade boraca su totalno egzistencijalno ugroženi .Problem je što se agonija nastavlja ,. čestitam ljudima koji su pomogli ili žele pomoći

ODGOVORITE
Name

Oli

05.12.2023 08:59

To je vama vasa borba dala da imate dezertera za maršala.Ma vile u ruke pa zna se gdje...🤬

Name

Re

05.12.2023 10:04

Neka trazi od Dodika.

Name

RE

05.12.2023 10:13

Gorici trebaju nove usne, ne vidim u čemu je problem!

Name

Istina

05.12.2023 07:29

Sramota a pokrali milione!

ODGOVORITE
Name

Pop

05.12.2023 07:44

Prije ce mu pomoci iz Federacije nego nasi Funkcioneri.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

05.12.2023 13:25

Hoce pomoce ovi iz federacije onisu za vrijeme rata sadili ruze po Batkovicima iPodrinju

Name

Apis

05.12.2023 08:47

ništa vam ne treba dati, ukinuti vam sve prihode, kad se dizvolili da vam pljačkaši sve pokradoše, zadužiše RS, a tzv. OPOZICIJA ponekad DREKNE IZ FOTELJA,a RULJA/NAROD mumla i trpi pati. Dodig pokrao 7 milijardi KM.

ODGOVORITE
Name

Eh tako

05.12.2023 09:27

Izbjegli raseljena porodica Ucesnici Rata tj Zrtve rata! 27 godina podstanari otisli u goluuu Sirotinjuuuuu!! Gledajuci Lopovsku privatizacijuuu mafiju gradj zemljisnu pljacku stoljecaa korumpiranih partijasaaa sa rodbinom kumovima podobnimaaa zlo nevidjeno urusili Sistem institucijeee zarobiliii!!

ODGOVORITE
Name

Pomozite mu

05.12.2023 10:17

Od borackog dodatka niko i ne treba da zivi. I samo ime kaze da je dodatak. Ako je invalid, treba da je u invalidskoj penziji, a ako moze da radi bilo sta, treba da mu se pomogne da nadje posao. Pa nisu valjda borci ocekivali da ce svi zivjeti od borackog dodatka. Rat je odavno zavrsen, zivot ide dalje, a to sto su na vlasti sadisti, i osobe koje gledaju da je samo njima dobro, ne razmisljajuci o svom narodu, to je za klinicko razmatranje. Ili mu dajte invalidsku, ako nije u stanju da radi, u visini koja ce mu omoguciti normalan zivot, ili mu dajte posao, ali isto tako da od zarade moze normalno da zivi. I naravno jos taj simbolicni boracki dodatak da se osjeca kao zasluzni borac koji se patriotski odazvao u rat.

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

05.12.2023 11:43

Ovakvih pripadnika boraćke populacije, boraca i RVI vojske RS, koji žive samo od boraćkoga dodatka na mjesečnom nivou i mizerne invalidnine ima poprilićan broj, možemo sa pravom postaviti pitanje gdje je vlast, odnosno država RS koju su ovi borci stvorili,da pomogne ovoj kategoriji stanovništva ? Zar se nebi mogao osnovati npr.fond predsednika ili vlade RS za pomoć socijalno ugroženim kategorijama boraćke populacije!??Kako to do sada nikome od "velikih patriota" iz vrha vlasti nije palo na pamet!??

ODGOVORITE
Name

naočale

05.12.2023 11:44

Kako treba pomoć, nije Jugoslavija srušena da borci budu gladni, nego nam je rečeno da ćemo jesti zlatnim kašikama i imati švajcarski standard.

ODGOVORITE
Name

Srbac

05.12.2023 12:22

Svaka cast Borackoj Srbac i Goranu Plotanu. On radi posteno i u interesu boraca, a ne kao mnoge druge opostinske boracke organizacije. I nije ovo prvi put da pomazu borce. Druga je stvar da to treba raditi drzava.

ODGOVORITE
Name

OO7

05.12.2023 13:50

Ako je RVI,zašto nema invalidninu?Da neko nije pogrešio?

ODGOVORITE
Name

Pa

05.12.2023 16:20

Ovde nije cilj istina već degradacija svega kad je reč o R Srpskoj pa i o RVI-ma