Чистач се лажно представио као зубар и извадио човеку 4 зуба!

Један Турчин је морао да издржи више од месец дана страшних болова након што му је чистач којисе представио као зубар на клиници у Истанбулу извадио четири предња зуба.

Магазин 04.12.2023 | 15:52
Чистач се лажно представио као зубар и извадио човеку 4 зуба!

Према документима који се односе на недавно решен случај поднет Грађанском суду у Истанбулу, 42-годишњи Хакан Јилдıрıм, мушкарац из Истанбула који патио је од јаке зубобоље, позвао је стоматолошку клинику у округу Кагıтхане да закаже хитан преглед.

На његов позив се одазвао Џемал Шенаслан, који се представио као зубар и рекао Хакану да дође у клинику увече да прегледа његов проблем са зубима и, надамо се, реши.

Када се пацијент касније тог дана појавио на клиници, дочекао га је Шенаслан, који се хвалио да је предавач на стоматолошком универзитету, како би се Иıлдıрıм осец́ао угодније. Јадник није ни знао да ц́е ускоро доживети најболније искуство у свом животу…

Након што је кратко прегледао пацијентове зубе, Цемал Şенаслан му је рекао да му морају бити извађена четири предња зуба. Шокиран, Јилдирим је рекао да, према његовим сазнањима, не треба вадити апсцесиране зубе, на шта је видно изнервирани „зубар“ одговорио – “Да ли ме ви учите послу?”

Пошто је управо чуо како се човек хвали да је предавач на стоматолошком универзитету, Хакан Иıлдıрıм није рекао ништа друго.

Цемал Шенаслан је анестезирао 42-годишњег мушкарца, а затим је наставио да му вади четири предња зуба, инсистирајуц́и да је то неопходно и уверавајуц́и га да ц́е они бити замењени много лепшом протезом.

Јилдирим је издржао болну процедуру и чак је платио накнаду од 1.000 турских лира (35 долара) коју је тражио „зубар“. Затим је отишао у апотеку са рецептом који је потписао Шенаслан.

Хакан Иıлдıрıм је прво почео да сумња да је направио страшну грешку верујуц́и Шенаслану када је фармацеут покушао да му наплати рецепт. Његово обавезно здравствено осигурање је требало да покрије трошкове, а фармацеут се сложио, само рецепт није био печатиран од стране лекара, тако да није био валидан.

Следец́ег дана, упркос страшном болу који је наступио, човек се вратио у стоматолошку клинику, где се његов свет срушио. Тамошњи лекар, човек по имену Ибрахим  Левент Ç.  није имао појма ко је он, а када му је Хакан рекао да га је оперисао Џемал Шенаслан, зубар  је деловао шокирано и збуњено.

“Цемал је мој чистач, он долази и чисти увече“, рекао је зубар Јилдıрıму.

Судски документи помињу да је Хакан Иıлдıрıм на крају завршио у хитној помоц́и јер више није могао да издржи бол. Лице му је отекло од отока и имао је трагове модрица све до испод очију. Очигледно, бол је постао подношљив тек након отприлике месец дана.

“Џемал Шенаслан је потпуно крив у овом случају“, рекао је суду адвокат Хакана Јилдıрıма, Огузхан Ер. “Клијент је осим оштец́ења на телу био и психички трауматизован. Из тог разлога, желимо да се од Џемала Шенаслана (3.500 долара) наплати 100 хиљада лира нематеријалне штете заједно са каматама.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар