Температура као у јуну: Јутрос 20°Ц, а сутра снијег

Јаки удари вјетра отежавају одвијање саобраћаја на већини путева у Републици Српској и ФБиХ/, а из Ауто-мото савеза Српске упозоравају учеснике у саобраћају на учестале одроне и на могућност срушених стабала и грања на коловозу.

Република Српска 02.12.2023 | 08:29
Температура као у јуну: Јутрос 20°Ц, а сутра снијег

У првом делу дана ветровито, врло топло и претежно облачно уз јак до олујни југо. Киша ће падати местимично на југу и западу. Током преподнева постепено наоблачење са запада које доноси кишу прво на северозапад и запад, а затим ће се током дана ширити и премештати према истоку захватајући већину предела. Могући су и локални пљускови праћени грмљавином.

Како се фронтална зона буде премештала ка истоку тако ће ветар постепено слабити, а од запада ће накратко доћи до престанка падавина и делимичног разведравања. Касније поподне и увече нове падавине са северозапада ће захватити северне и западне предела све до наредног јутра. Услед наглог пада температуре у тој зони падавина киша ће прећи у суснежицу и снег у вишим пределима, а понегде ће бити слабиг снега и у нижим прделима.

Вјетар у првом делу дана јак до олујни јужни, а послеподне по проласку фронта постепено слаби.

Максимална температура ваздуха ће бити у првом делу дана од 17°Ц до 23°Ц, у вишим пределима од 10°Ц.

Послеподне захлађење па ће минимална температура ваздуха бити увече од 0°Ц до 5°Ц на западу, на истоку и југу до 12°Ц, у вишим пределима на западу од -2°Ц.

Сутра се спремите за снег.

Ноћас и сутра ујутру јаче захлађење и облачно уз слабе падавине. Падаће слаба суснежица и снег, а на југу киша. Већ током јутра на северу и западу падавине престају уз постепено разведравање, а током дана падавине ће престати и на југу и истоку. Поподне и увече суво и све хладније уз даље разведравање.

Вјетар у првом делу дана умерен, а затим слаб, северних смерова.

Минимална температура ваздуха од -2°Ц до 3°Ц, на југу до 8°Ц, у вишим пределима -5°Ц.

Максимална температура ваздуха од 1°Ц до 5°Ц, на југу до 12°Ц, у вишим пределима од -3°Ц. Увече све хладније.

(ХМЗРС/БН) Фото: Илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар