Temperatura kao u junu: Jutros 20°C, a sutra snijeg

Јaki udari vjetra otežavaju odvijanje saobraćaja na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH/, a iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju učesnike u saobraćaju na učestale odrone i na mogućnost srušenih stabala i granja na kolovozu.

Republika Srpska 02.12.2023 | 08:29
Temperatura kao u junu: Jutros 20°C, a sutra snijeg

U prvom delu dana vetrovito, vrlo toplo i pretežno oblačno uz jak do olujni jugo. Кiša će padati mestimično na jugu i zapadu. Tokom prepodneva postepeno naoblačenje sa zapada koje donosi kišu prvo na severozapad i zapad, a zatim će se tokom dana širiti i premeštati prema istoku zahvatajući većinu predela. Mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Кako se frontalna zona bude premeštala ka istoku tako će vetar postepeno slabiti, a od zapada će nakratko doći do prestanka padavina i delimičnog razvedravanja. Кasnije popodne i uveče nove padavine sa severozapada će zahvatiti severne i zapadne predela sve do narednog jutra. Usled naglog pada temperature u toj zoni padavina kiša će preći u susnežicu i sneg u višim predelima, a ponegde će biti slabig snega i u nižim prdelima.

Vjetar u prvom delu dana jak do olujni južni, a poslepodne po prolasku fronta postepeno slabi.

Maksimalna temperatura vazduha će biti u prvom delu dana od 17°C do 23°C, u višim predelima od 10°C.

Poslepodne zahlađenje pa će minimalna temperatura vazduha biti uveče od 0°C do 5°C na zapadu, na istoku i jugu do 12°C, u višim predelima na zapadu od -2°C.

Sutra se spremite za sneg.

Noćas i sutra ujutru jače zahlađenje i oblačno uz slabe padavine. Padaće slaba susnežica i sneg, a na jugu kiša. Već tokom jutra na severu i zapadu padavine prestaju uz postepeno razvedravanje, a tokom dana padavine će prestati i na jugu i istoku. Popodne i uveče suvo i sve hladnije uz dalje razvedravanje.

Vjetar u prvom delu dana umeren, a zatim slab, severnih smerova.

Minimalna temperatura vazduha od -2°C do 3°C, na jugu do 8°C, u višim predelima -5°C.

Maksimalna temperatura vazduha od 1°C do 5°C, na jugu do 12°C, u višim predelima od -3°C. Uveče sve hladnije.

(HMZRS/BN) Foto: Ilustracija

Komentari / 0

Ostavite komentar