Посланици ПДП-а траже измјену Закона о ПДВ-у

Посланици ПДП у ПД ПС БиХ Бранислав Бореновић и Мира Пекић данас су званично упутили иницијативу за измјену и допуну Закона о ПДВ, која предвиђа поврат ПДВ-а на храну и опрему за бебе родитељима и старатељима дјеце до двије године старости. 

Република Српска 01.12.2023 | 16:45
Посланици ПДП-а траже измјену Закона о ПДВ-у

Овом иницијативом ПД ПС БиХ обавезује Савјет министара да у року од 60 дана припреми приједлог измјена и допуна закона о ПДВ, а храном и опремом за бебе, за коју се може остварити поврат ПДВ-а сматрају се: храна за бебе, пелене, креветац, колица, столица за храњење и аутосједалица.

- У ситуацији када имамо стални одлив младих људи у иностранство, пад наталитета, континуиран раст цијена основних животних намирница који није праћен на адекватан начин растом личних примања грађана, ово би била једна од конкретних мјера за побољшање демографске ситуације – рекао је Бореновић. 

Истиче да ова иницијатива није декларативна подршка, какве редовно слушамо од политичких актера, него би се на овај начин родитељима умањио дио издвајања из кућног буџета за куповину опреме и хране за бебе. 

- Очекујем да ће колеге посланици имати разумијевања за то да једна конкретна мјера, попут ове, може олакшати живот родитељима и старатељима, посебно у ово вријеме галопирајуће инфлације, те да ће подржати иницијатву – рекао је Бореновић. 

Каже да је иницијатива, прије упућивања у процедуру, разматрана и на сједници Колегијума Предсједништва ПДП. 

- Овај приједлог је у складу са ПДП-овим Програмом обнове Републике Српске, у дијелу који се односи на демографску обнову, којем смо посветили значајан дио нашег програма, потпуно свјесни важности теме, односно очувања становништва у Републици Српској, постизања демографске стабилности, па у коначници и раста – поручио је Бореновић. 

(БН) Фото: ПДП 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

+

01.12.2023 17:10

Требало је од увијек. Бити тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За +

01.12.2023 18:26

Нормално да је требало тако бити одувијек, раздвојити луксуз од свакодневних потреба, а о стварима за бебе није требало ни размишљати, међутим они који су кројили Пдв нису о томе водили рачуна. Чисто сумњам да ће ови из Уио дозволити да се било шта промјени.

Name

ОО7

01.12.2023 17:25

Не тражите.Остварите....када победите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

01.12.2023 17:47

Ова иницијатива је тест за власт и за опозицију (колико ће бити истрајна у свом захтјеву) и то онај најпатриотискији и најљудскији чин ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

01.12.2023 17:59

Шупље приче , ето да се прикаже да се нешто ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ветеран

01.12.2023 19:38

Опозиција нема куд. ТРАЖИ. АЛИ ОНИ, КОЈЕ ЈЕ НАРОД БИРАО ЈЕ ЧУВАЈУ ЗА СЕБЕ. НАРОД ГЛУП. Пензионер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.12.2023 20:09

Да ли је ово могуће!? ПДП=ПДВ. Они увели ПДВ овом напаћеном народу! Били у власти заједно са овима, али вјероватно нису "добро прошли" у фотељама. Зашто мислите, да је народ глуп и забораван?!

ОДГОВОРИТЕ