12. децембра о буџету, платама, задужењима...

На Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучено је да дневни ред седме редовне сједнице има 28 тачака.

Република Српска 01.12.2023 | 13:27
12. децембра о буџету, платама, задужењима...

Предсједник Парламента Ненад Стевандић каже да ће сједница бити одржана 12. децембра.

На дневном реду између осталог ће се наћи и приједлог буџета, задуживање, доприоси, плате, као и нацрт Закон о имунитету РС, који ће, како тврди Стевандић, штитити акте НСРС.

Новитет је и нови нацрт закона о референдуму и грађанској иницијативи.

Игор Црнадак, шеф клуба посланика ПДП-а каже да је СНСД обећао да ће вратити закон о непокретној имовини, али још није на сједници.

"Према нашим информацијама неће бити измјена Изборног закона што је договор са ОХР. Предложили смо и измјену у дијелу дуплих функције да се о томе изјасне сви посланици јер не може неко бити посланик и директор УКЦ или неке јавне институције и то данас није подржано јер хоће још јачу контролу. Ми нећемо одустати", поручио је.

Закон о имунитету нонсенс, како каже, небулоза Стевандић он лежи потрбушке и размишља како да учврсти позицију и помоћи својим функционерима. 

Вукота Говедарица, шеф клуба посланика СДС-а каже да је 12 закона по хитном поступку, те да нису подржали дневни ред нити закон о имунитету.

"Буџет је на дневном реду, а закон о буџетском систему каже да се не може сада причати о буџету већ тек послије 15 децембра. Што се тиче извјештаја о раду РТРС закон каже да они достављају извјештаје о свом раду а нама је ограничено вријеме колико можемо причати о извјештајима, што је лоше јер је пословник измијењен да би се што мање чуло о свему. То је непоштовање пословника", додао је.

Небојша Вукановић, шеф клуба посланика "За правду и ред"каже да неће подржати закон о имовини и да неће пристати на нагодбе срамне и преговоре са мафијом.

"СНСД и ХДЗ су против скенера као што неће бити ништа ни од судског спора са Додиком. Ми смо таоци трулих сарадњи. Приморали смо власт да нам донесе извјештај РТРС након 4 године али немамо довољно времена да образлажемо", истакао је Вукановић.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Приједорчанин.М.

01.12.2023 15:54

Само наивни могу изаћи на изборе без скенера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

01.12.2023 17:45

Опозиција једино сто треба да ради то је инсистирање на промјени изборног закона Све остало је мање висе небитно (и популистицки) јер не могу ниста промјенити Само наставити тразити за оне изборе 2026 То су требали поцети радити одмах послије избора 2022 а они су о томе поцели прицати тек прије два три мјесеца када им је неко од странаца послао миг да би од тога могло несто да буде А у ствари само су искористени да би ови направили сто бољу позицију за преговоре са "властима" у РСу и у истим сто висе профитирали и приморали их на сто висе уступака С обзиром да измјена изборног закона неце бити оцигледно је да је план успио и да це извуци добар профит (опет) Мозда не би било лосе ни да се бојкотују ови избори (свеједно нису толико битни као опсти) а онда заједно са промјеном изборног закона тразити и одравање нових локалних избора заједно са опстим 2026 године

ОДГОВОРИТЕ