12. decembra o budžetu, platama, zaduženjima...

Na Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučeno je da dnevni red sedme redovne sjednice ima 28 tačaka.

Republika Srpska 01.12.2023 | 13:27
12. decembra o budžetu, platama, zaduženjima...

Predsjednik Parlamenta Nenad Stevandić kaže da će sjednica biti održana 12. decembra.

Na dnevnom redu između ostalog će se naći i prijedlog budžeta, zaduživanje, dopriosi, plate, kao i nacrt Zakon o imunitetu RS, koji će, kako tvrdi Stevandić, štititi akte NSRS.

Novitet je i novi nacrt zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

Igor Crnadak, šef kluba poslanika PDP-a kaže da je SNSD obećao da će vratiti zakon o nepokretnoj imovini, ali još nije na sjednici.

"Prema našim informacijama neće biti izmjena Izbornog zakona što je dogovor sa OHR. Predložili smo i izmjenu u dijelu duplih funkcije da se o tome izjasne svi poslanici jer ne može neko biti poslanik i direktor UKC ili neke javne institucije i to danas nije podržano jer hoće još jaču kontrolu. Mi nećemo odustati", poručio je.

Zakon o imunitetu nonsens, kako kaže, nebuloza Stevandić on leži potrbuške i razmišlja kako da učvrsti poziciju i pomoći svojim funkcionerima. 

Vukota Govedarica, šef kluba poslanika SDS-a kaže da je 12 zakona po hitnom postupku, te da nisu podržali dnevni red niti zakon o imunitetu.

"Budžet je na dnevnom redu, a zakon o budžetskom sistemu kaže da se ne može sada pričati o budžetu već tek poslije 15 decembra. Što se tiče izvještaja o radu RTRS zakon kaže da oni dostavljaju izvještaje o svom radu a nama je ograničeno vrijeme koliko možemo pričati o izvještajima, što je loše jer je poslovnik izmijenjen da bi se što manje čulo o svemu. To je nepoštovanje poslovnika", dodao je.

Nebojša Vukanović, šef kluba poslanika "Za pravdu i red"kaže da neće podržati zakon o imovini i da neće pristati na nagodbe sramne i pregovore sa mafijom.

"SNSD i HDZ su protiv skenera kao što neće biti ništa ni od sudskog spora sa Dodikom. Mi smo taoci trulih saradnji. Primorali smo vlast da nam donese izvještaj RTRS nakon 4 godine ali nemamo dovoljno vremena da obrazlažemo", istakao je Vukanović.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prijedorčanin.M.

01.12.2023 15:54

Samo naivni mogu izaći na izbore bez skenera.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

01.12.2023 17:45

Opozicija jedino sto treba da radi to je insistiranje na promjeni izbornog zakona Sve ostalo je manje vise nebitno (i populisticki) jer ne mogu nista promjeniti Samo nastaviti traziti za one izbore 2026 To su trebali poceti raditi odmah poslije izbora 2022 a oni su o tome poceli pricati tek prije dva tri mjeseca kada im je neko od stranaca poslao mig da bi od toga moglo nesto da bude A u stvari samo su iskoristeni da bi ovi napravili sto bolju poziciju za pregovore sa "vlastima" u RSu i u istim sto vise profitirali i primorali ih na sto vise ustupaka S obzirom da izmjena izbornog zakona nece biti ocigledno je da je plan uspio i da ce izvuci dobar profit (opet) Mozda ne bi bilo lose ni da se bojkotuju ovi izbori (svejedno nisu toliko bitni kao opsti) a onda zajedno sa promjenom izbornog zakona traziti i odravanje novih lokalnih izbora zajedno sa opstim 2026 godine

ODGOVORITE